Srijeda, 26. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Oštre kazne

UEFA kaznila Hrvatsku zbog ponašanja navijača. Evo koliko će HNS morati platiti

Autor: Portal Novilist.hr

18.06.2024. 21:56
UEFA kaznila Hrvatsku zbog ponašanja navijača. Evo koliko će HNS morati platiti

Foto: Foto Vedran Karuza

Hrvatski nogometni savez će, sukladno proceduri, zatražiti obrazloženje odluke, nakon čega će biti donesena odluka o eventualnoj žalbi na ovu odluku, objavio je HNS



NYON UEFA je kaznila Hrvatski nogometni savez (HNS) s 87.875 eura zbog ponašanja dijela hrvatskih navijača na utakmici 1. kola skupine B UEFA Europskog prvenstva između Španjolske i Hrvatske koja je odigrana u Berlinu 15. lipnja, objavio je HNS.


Nakon disciplinske prijave, HNS se očitovao o navedenim incidentima, a disciplinsko tijelo UEFE na današnjoj je sjednici donijelo odluku o novčanoj kazni. HNS je tako kažnjen sa 63.875 eura za bacanje plastičnih čaša od strane navijača te s 24.000 eura za paljenje baklji, odnosno ukupnim iznosom od 87.875 eura.


Hrvatski nogometni savez će, sukladno proceduri, zatražiti obrazloženje odluke, nakon čega će biti donesena odluka o eventualnoj žalbi na ovu odluku, objavio je HNS.




Inače, HNS se zahvalio rekordnom broju navijača koji su na jednoj utakmici bodrili hrvatsku nogometnu reprezentaciju, na besprijekornoj podršci i navijanju bez bilo kojeg oblika rasizma ili diskriminacije. Također je zamolio navijače da se suzdrže od bacanja predmeta te paljenja baklji u narednim utakmicama kako sjajna atmosfera ne bi bila zasjenjena ovakvim kaznama.