Srijeda, 24. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

EURO 2024.

Dalić najavio Albaniju, pa se ponovo osvrnuo na 'slučaj Petković': "Nepotrebno se stvaraju tenzije, a bit će promjena u sastavu"

Autor: Portal Novilist.hr

18.06.2024. 21:12
Dalić najavio Albaniju, pa se ponovo osvrnuo na 'slučaj Petković':

Foto: Foto V. KARUZA

Uvijek smo nekakvi autsajderi. Nikada nas nisu pratili na pravi način premda smo osvojili tri medalje. Samo je Francuska osvojila više. Hrvatska zaslužuje veći respekt - kaže DalićHAMBURG Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić najavio je promjene u sastavu na posljednjoj presici uoči sutrašnjeg ogleda protiv Albanije.


– Očekujemo tešku utakmicu, motiviranog suparnika. Znamo što je naš cilj, bit ćemo ofenzivniji, moramo biti efikasniji i konkretniji. Bit će promjena u sastavu, ali o tome ćemo još odlučiti tijekom večeri i sutra. Znali smo da će biti važna utakmica, kako bi prošli grupu. Pozitivni smo, nismo obeshrabreni iako smo svjesni situacije u kojoj se nalazimo. Pripremili smo se, sve smo odradili što smo trebali. Nažalost, Nikola Vlašić je otpao, svi ostali su zdravi i jedva čekaju da utakmica za počne – rekao je hrvatski strateg.


Dio stručnjaka je otpisao Vatrene nakon poraza od Španjolske,.
– Nije bilo lijepo izgubiti utakmicu, međutim uvijek smo nekakvi autsajderi. Nikada nas nisu pratili na pravi način premda smo osvojili tri medalje. Samo je Francuska osvojila više. Hrvatska zaslužuje veći respekt. Osvojili smo tri medalje u šest godina, a Engleska jednu u 58 godina. Oni su zlatni, a mi ne vrijedimo. Mladi smo i hrabri, to je dokaz da je 100.000 naših navijača stiglo u Berlin, naši rezultati pokazuju da vrijedimo više nego kako nas se gleda. Znam da je nakon poraza bilo dosta pesimizma, ali nadam se da ćemo ponovo biti pravi. Hrvatska vrijedi i puno smo bolji nego što se o tome govori – poručio je Dalić.


Dodao je kako će u srijedu ključ biti strpljenje.


– Ključ će biti strpljenje, ne smijemo izgubiti glavu i koncentraciju. Bilo bi lijepo otvoriti utakmicu na najljepši način, ali ne smijemo srljati, idemo na pobjedu, ali važan nam je i bod. Bitna je strpljivost, agresivnost, pristup koji će nam garantirati da budemo konkurentni.


Dalić se još jednom osvrnuo i na “slučaj Petković”.


– Nema potrebe za velikim temama, kod nas je situacija sjajna. Razgovarali smo igrači, stožer i ja, razgovarao sam i s Brunom, sve je riješeno. Važan nam je igrač, a hoće li početi od prve minute, vidjet ćete sutra. Nepotrebno se stvaraju tenzije, one nisu potrebne. Imamo lijepu atmosferu.