Subota, 13. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

„došao među ljude“

U Umagu završeno drugo po redu Prvenstvo Hrvatske

Autor: Portal ZL

01.05.2023. 14:29
U Umagu završeno drugo po redu Prvenstvo Hrvatske

Foto: HPSSpektakularnim finalnim mečevima na prekrasno ispunjenom Trgu 1. svibnja u Umagu je završeno drugo Prvenstvo Hrvatske u padelu na otvorenom.


Povijesni dani za hrvatski padel, koji je prvi puta „došao među ljude“ prvenstvom čija je završnica igrana na privremeno postavljenom, najmodernijem i najatraktivnijem terenu današnjice, tzv. Infinity Courtu tvrtke Jubo Padel, završili su pobjedama lokalnih padel snaga.

U ženskoj konkurenciji naslov su osvojile Umažanka Maja Pribanović i Porečanka Tereza Mrdeža, bivša 150. tenisačica svijeta. One su u finalnom meču svladale par Nataša Koraca/Martina Klimić 6-3, 6-4 i time postale prve prvakinje Hrvatske na otvorenom.


Vrhunac trodnevnih događanja na Trgu 1. svibnja i Umag Padel Centru bio je muški finale, u kojem je naslov također otišao u domaće ruke.


Bivši peti junior svijeta u tenisu, Umažanin Luka Belić, i njegov zagrebački partner Roko Glasnović u svojevrsnom su hrvatskom padel klasiku svladali prve nositelje i vječne suparnike, Zagrepčane Borana Poljančića i Arthura Vašarevića rezultatom 7-6(12), 7-5.Čak su i napeti polufinalni mečevi, u kojima su Belić i Glasnović svladali iskusne Zagrepčane Tomislava Hadžića i Gorana Vujakliju 6-3, 6-7(3), 6-4, a Poljančić i Vašarević svoje sugrađanine Matiju Selaka i Karla Suevicha 7-5, 6-4, pokazali koliko hrvatska padel scena napreduje.


„Prekrasan vikend u Umagu imat će nemjerljiv značaj za razvoj hrvatskog padela. U tri dana u Umag Padel Centru i na ovom prekrasnom terenu na Trgu 1. svibnja pokazali smo koliko padel može biti atraktivan i kako se dobro može uklopiti u urbane sredine.Mi smo jedan od prvih europskih padel saveza koji je organizirao prvenstvo države na jednom gradskom trgu“, izjavio je predsjednik Hrvatskog padel saveza Tomislav Margeta i dodao:


„Velika zahvala ide Gradu Umagu, bez kojeg se ovakav spektakl sigurno ne bi dogodio, kao i našim partnerima iz španjolske tvrtke Jubo Padel, koji su u Umag doveli ovaj prekrasni teren, ali i dva profesionalca koji su subotnjom ekshibicijom demonstrirali kako naš sport izgleda na najvišoj razini.


Ovo je tek početak popularizacije padela u Hrvatskoj i nadam se da ćemo se vidjeti na istom mjestu i dogodine.“Uz natjecateljski dio, u kojem je sudjelovalo preko 60 igrača, te egzibicijske mečeve profesionalaca i najboljih hrvatskih igrača, umaški vikend obilježili su brojni posjetitelji na gradskom trgu, koji su se i sami okušali u padelu.


S obzirom da je među njima dominirala najmlađa generacija, kojoj je ovo uglavnom bio prvi doticaj s jednim od najbrže rastućih sportova u svijetu, nema dileme da će događaji poput ovoga podići padel na ovim prostorima na sasvim novu razinu.