Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

HNL

U Rudešu pronašli zamjenu za Prosinečkog, na klupu sjeda trener juniora Hajduka

Autor: Portal Novi list

05.09.2023. 21:46
U Rudešu pronašli zamjenu za Prosinečkog, na klupu sjeda trener juniora Hajduka


Tri dana nakon sporazumnog raskida suradnje s Robertom Prosinečkim, Rudeš dogovorio je suradnju s Tonijem Golemom, koji će voditi momčad do kraja sezone.


– Drago mi je što su u Rudešu prepoznali moju želju i ambiciju, a vjerujem da ću energijom uspjeti podići momčad. Naravno, siguran sam da je i bivši trener Robert Prosinečki odradio veliki posao, jer momčad je igrala dopadljiv nogomet. Mislim da ekipa igra puno bolje nego što prikazuju rezultati, odnosno pozicija na ljestvici. Sada treba još samo malo nadograditi igru, početi zabijati golove i skupljati bodove – rekao je 41-godišnji Golem.


Toni Golem svoj je trenerski put počeo graditi 2013. godine u omladinskom pogonu Hrvatskog dragovoljca. Bio je pomoćni trener Željku Kopiću u Slaven Belupu te Hajduku, a potom je samostalno vodio mađarski Balmazujvaros te Lučko. U sezoni 2020./21. bio je pomoćni trener u Hajduku, gdje je radio s Harijem Vukasom, a potom i Paolom Tramezzanijem. Od siječnja 2022. godine pa do ožujka ove godine vodio je Solin, dok je ovu sezonu započeo kao trener juniorske momčadi Hajduka.