Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

klubovi zadarske županije

U punom jeku pripreme za novu ligašku sezonu

Autor: Alen Plahinek

09.08.2023. 13:08
U punom jeku pripreme za novu ligašku sezonu

Foto: HNK Zadar



U punom jeku traju pripreme klubova iz naše županije za novo nadmetanje u 3.NL. Zadrani su već odigrali četiri pripremne utakmice, imaju tri pobjede zaredom što uvelike pozitivno utječe na samopouzdanje pred ligu koja počinje krajem ovog mjeseca. Prošlosezonski viceprvaci 3.NL trijumfirali su i na Biograd Kupu, iznimno kvalitetnom turniru na kojem su nastupile najbolje momčadi iz naše županije.


Također uz novog trenera u Klub su stigla i pojačanja, tako da se između redaka može iščitati kako Zadrani »pucaju jako« u novoj sezoni.


Jedan cilj


– Sve ide svojim tokom, svaka utakmica nam nešto novo pokaže. Sve je u redu, jako sam zadovoljan radnom etikom svoje momčadi. U petak imamo novu pripremnu utakmicu. Imali smo nekih sitnih ozljeda, ali sanirano je – kazao je trener Zadrana Marin Oršulić te dodao svoja očekivanja za sezonu 2023./’24.




– Idemo pokušati biti bolji, nego prošle sezone, hoćemo li u tome uspjeti ne znam. Svi moji prethodnici, a i ja imamo jedan cilj, vratiti Zadar gdje je bio. Pokušat ćemo svaki dan biti bolji i vidjet ćemo kamo će nas to dovesti – zaključio je Orušlić.


Primorac iz Biograda također je dobio osvježenje na svojoj klupi i to u vidu Dragana Blatnjaka. Stručnjak koji je prošle sezone vodio Zadar, kazao nam je kako pripreme za sljedeću sezonu u Primorcu teku svojim uobičajenim tokom.



– Počeli smo prije 20-ak dana, radimo punom parom. Dečkima je bio malo dosadan prvi dio priprema, gdje se radilo na fizičkoj spremi i uglavnom trčalo, ali mora se i to obaviti. Polagano ulazimo u ritam utakmica, odradili smo turnir u Biogradu, nekoliko utakmica s klubovima iz našeg ranga, a jučer smo odigrali i protiv Splita.


Roster igrača se uglavnom nije mijenjao, tu ima jako puno igrača koji godinama skupa igraju, tako da se jako dobro poznaju na terenu i izvan njega, a imamo nekoliko mladih dečkiju koji su ušli u sastav – poručio je Blatnjak te nastavio.


Sezona bez pritiska


– Sve u svemu Primorac je dobra, kvalitetna momčad, samo još nedostaje dobar trener – kroz smijeh je rekao trener Biograjaca dodajući kako očekuju da će ostati u vrhu lige, međutim nemaju pritisak.


– Kako sam rekao imamo iskustvo, imamo kvalitetu, imamo motivaciju, dakle sve potrebno da budemo tu gdje smo bili i prošle sezone. Smatram da bi mogli biti i među najbolje tri ekipe, ako nam se neke stvari poslože. Svi zajedno jedva čekamo da počne najtecanje.



I treći predstavnik Zadarske županije u četvrtom rangu hrvatskog nogometa, Hvratski vitez iz Posedarja u poodmakloj je fazi priprema. Njihov trener, Marko Pinčić, zadovoljan je razvojem momčadi tijekom posljednjih 20-ak dana.


Sve po planu


– Počeli smo sredinom srpnja, sve ide po planu i programu kojeg smo posložili. Odradili smo akumulacijski dio priprema i za sada stvarno nema nikakvih problema s igračima. Odigrali smo tri pripremne utakmice u kojima smo pobijedili Primorac iz Biograda 2:1, ali smo izgubili od Zadra 3:0 i Zagore iz Unešića 4:2.


To su protivnici iz našeg ranga natjecanja, tako da smo najbolje mogli uočiti što je dobro, a na čemu trebamo još poraditi. Uočili smo nekoliko problema i poradili na rješavanju istih – kazao je Pinčić te najavio sezonu.


– Počinjemo 26.kolovoza, u ovom trenutku ne znam raspored, ali znam da jedva čekamo da krenemo. Cilj je biti bolji od prošle sezone, mislim da imamo kvalitetu i da možemo pretendirati za sam vrh tablice.