Srijeda, 26. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

u-15

U Jazinama se igraju završni turniri za pretkadete i juniore

Autor: Juraj Vunjak

25.05.2024. 10:31
U Jazinama se igraju završni turniri za pretkadete i juniore

Foto: KK ZADAR



Nakon dječaka do 13 godine i kadeta (do 17 godina) danas i sutra u Jazinama će se odigrati završnica Prvenstva Hrvatske za pretkadete (U-15) i juniore (U-19). U prvoj utakmici polufinala pretkadeti Zadra danas (subota) u 10 sati igraju protiv Cibone nakon čega će se za polufinale boriti Cedevita Junior i Bosco. Zadrani su u osnovnom dijelu sezone završili su na četvrtom mjestu Jedinstvene pretkadetske lige, s osam pobjeda i tri poraza.


Najbolji igrač Zadra ove sezone bio je Frane Bajković koji je ostvario prosjek od 14 koševa i 10 skokova po utakmici s ukupnim indeksom uspješnosti 167. Ivan Bais, trener pretkadeta Zadra, ukratko je najavio polufinale.


– Cibona nam je poznat protivnik, u protekle dvije godine odigrali smo ukupno četiri utakmice protiv njih. Slavili smo tri puta, no u posljednjem susretu, u Zagrebu, ipak smo bili poraženi. Rekao bih da su izgledi u nadolazećoj polufinalnoj utakmici »50-50«, siguran sam da će to biti jedan vrlo konkurentan dvoboj.




Srećom, svi naši momci su dobro, nemamoproblema s ozljedama, tako da ćemo na parket izaći s punim sastavom. Nadam se da ćemo uz podršku domaćih navijača i legendarnih Jazina pobijediti i izboriti finale – rekao je Bais.


Juniori Zadra danas u 17 i 30 sati kreću u završnu borbu za obranu lanjske titule prvaka. I oni će u polufinalu igrati protiv Cibone. Zadrani su prošle godine bili zlatni u Šibeniku, a i ove sezone su na putu do završnice bili vrlo dominantni te su pretrpjeli samo jedan poraz (Split).


U Poluzavršnici deklasirali su Dinamo Zagreb i Virku s više od 60 koševa razlike, dok su napetu utakmicu s Boscom »prelomili« u drugom poluvremenu. Sada ih očekuje Cibona, također vrlo uvjerljiva u ranijoj fazi natjecanja. Ova dva kluba prošle godine sastali su se u finalu kada je Zadar slavio s velikih 89:54.


Ova utakmica bit će »posljednji ples« u zadarskom dresu za mnoge mladiće, pa tako i za sjajnog kapetana Niku Šaru koji je najavio utakmicu i pozvao navijače u Jazine.


– Cijelu sezonu igrali smo odličnu timsku košarku, a nakon Poluzavršnice vratili smo se kući sretni i zadovoljni i sad u našem gradu idemo obraniti titulu. Pozivam sve ljubitelje košarke i navijače Zadra da nas podrže i kako bismo s njima podigli trofej prvaka – izjavio je kapetan, a pozivu se pridružio i njegov klupski i školski kolega Andro Mirčeta.


– Za završnicu ćemo se spremiti najbolje što možemo i idemo osvojiti još jedan trofej. Nadamo se za početaka velikoj podršci i plasmanu u finalu, a onda idemo obraniti zlato – rekao je Mirčeta. Prije juniori Zadra i Cibone za plasman u finale borit će se Cedevita i Dubrovnik.