Utorak, 30. svibnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Mnogo poginulih

Turske vlasti zaustavile sva sportska natjecanja do daljnjega nakon snažnog potresa

Autor: Hina

06.02.2023. 19:35
Turske vlasti zaustavile sva sportska natjecanja do daljnjega nakon snažnog potresa

Foto: Foto REUTERS

Kao predsjednik Turskog nogometnog saveza, mi smo na strani naše države i naše nacije. Danas moramo djelovati više nego ikada ujedinjeni kako bismo zajedno zaliječili naše rane, rekao je predsjednik saveza Mehmet BuyukeksiISTANBUL Turske vlasti suspendirale su sportska natjecanja u zemlji “do daljnjega” nakon snažnog potresa na jugoistoku zemlje, kao i u susjednoj Siriji, u kojem je prema posljednjim izvješćima poginulo više od 2.000 ljudi.


Ministar mladeži i sporta Mehmet Muharrem Kasapoglu objavio je da su sva nacionalna sportska natjecanja suspendirana do daljnjega zbog potresa.


U ponedjeljak su se trebala održati tri susreta turskog prvenstva, no otkazana su.
“Kao što je najavio naš ministar mladeži i sporta, sportska natjecanja su odgođena, stoga smo odgodili i utakmice naših nogometnih liga”, priopćio je Turski nogometni savez.


“Kao predsjednik Turskog nogometnog saveza, mi smo na strani naše države i naše nacije. Danas moramo djelovati više nego ikada ujedinjeni kako bismo zajedno zaliječili naše rane”, rekao je predsjednik saveza Mehmet Buyukeksi.


Većina turskih nogometnih klubova na svojim je društvenim mrežama poslala poruke sućuti i potpore žrtvama nesreće.


Najavljene su i konkretne akcije od prikupljanja krvi, do prikupljaja hrane, opreme, odjeće i higijenskih potrepština za područja pogođena potresom.


Klub Antalyaspor objavio je da će isporučiti 10 kamiona raznih potrepština za stradale.