Petak, 17. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

HNK Zadar

Trener Zadra nakon potpisa dva pojačanja: " Ne angažiramo igrače samo da bi nekog doveli"

Autor: Alen Plahinek

02.02.2024. 09:27
Trener Zadra nakon potpisa dva pojačanja:

Foto: Luka Jeličić



Dva pojačanja doveo je HNK Zadar u svoje redove za nastavak sezone u 3.NL-jug. Mlada momčad, kojom dirigira Marin Oršulić uspješno je odradila uspješno prvi dio sezone, no na Stanovima znaju kako će za ostanak na prvom mjestu trebati dodatna pomoć. Tako su Zadrani posegnuli na nogometno tržište i s njega u svoje redove »dovukli« Mihovila Šutala iz Hrvatskog dragovoljca te Marija Pedišića iz Hrvatskog viteza.


– Pedišić je dijete Zadra. Dugo ga poznajem, konstantan je igrač, znamo što možemo očekivati od njega. Uvijek je na dobroj razini i već je dugo vremena bez ozljede. Šutala poznajem već od ranije iz druge lige. Trenirao sam ga kratko vrijeme u Jadranu iz Ploča i na Cipru. Znam kakve kvalitete ima, što mogu očekivati od njega. Obojica su super igrači, karakterno odlično odgovaraju ostatku momčadi i bit će prava pojačanja za naš klub – kazao je Oršulić dodajući kako su još uvijek deficitarni na nekim pozicijama.


– Bio bih jako sretan kada bismo doveli još jednu kvalitetnu »šesticu« i jednog stopera, međutim nećemo angažirati nekoga samo da ga dovedemo. Nije lako nadomjestiti Marka Žulja i Josipa Stojčevića, no potrudit ćemo se. Imamo mladu momčad koja se još razvija, imamo iskusnih igrača koji su odlični »učitelji«. Zadovoljan sam jako kako to trenutačno izgleda. Svi u klubu gledamo igrače na tržištu koji nam se karakterno slažu u našu momčad. Svaka čast na nogometnom znanju i tehnici, međutim nogomet je puno više od toga.





Zadar je do sada odigrao tri pripremne utakmice u kojima upisao pobjedu, poraz i remi.


– Koliko god su to pripremne utakmice, rezultat je uvijek bitan. Već sam ranije rekao, iako smo izgubili ugodno sam se iznenadio protiv Šibenika kako su dečki odigrali. Protiv Primorca prvo poluvrijeme nije bilo dobro, drugo jeste kada smo se privikli na teren. Treći susret protiv Domašinca su većinom igrali naši juniori koje želimo sve više uključivati u seniorsku momčad. Imat će oni još prilika jer ćemo igrati protiv Dubrave i Hajduka iz Pridrage pripremne utakmice, no oni moraju pokazati da su dostojni nositi dres Zadra. Nitko od njih neće igrati za seniore samo zato što je iz Zadra, moraju pokazati svoju kvalitetu, volju i želju na treninzima i prilika će im doći – zaključio je Oršulić.


Do prvog ligaškog uzbuđenja Zadrani čekaju još dvadesetak dana. Posljednje subote u ovom mjesecu »plavo-bijeli« u prvom proljetnom kolu idu u Ivanbegovinu u goste Kamenu.