Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

SPORT I HUMANOST

Pobjednici Antonija Goja i Zvonimir Tudorović

Autor: Šime Ćurko

25.05.2023. 21:51
Pobjednici Antonija Goja i Zvonimir Tudorović

Foto: TK Zara



Nakon dva tjedna odigravanja u organizaciji TK Zara završio je humanitarni turnir Tenisom do zdravlja. U dvorani TK Dalmacija u Gaženici odigrana je završnica. Zanimljiv sportsko-humanitarni događaj drugo godinu zaredom, uz TK Zara, organizirali su članovi Udruge za oboljele od dijabetesa, njihovi roditelji, Cukrići Zadar te volonteri. Cilj turnira je bio prikupiti sredstva za kupnju kuhinje članovima Udruge za Down sindrom Zadar, kao i za izradu slikovnice za djecu s govorno – jezičnim teškoćama i djecu redovnog razvoja, autorski rad Dječjeg vrtića Latica.


– Nakon lanjskog prvog turnira Tenisom do zdravlja, i brojnih dobrih stvari koje smo prikupljenim sredstvima na tom turniru uspjeli nabaviti, a to su televizor za Odjel opservacije OB Zadar, pet javnih komunikacijskih ploča te inzulinsku pumpicu za Cukriće, željeli smo još jednom doprinijeti boljitku naše zajednice.





U tome smo i uspjeli, te smo sakupili 6538,71 euro, a članovi Udruge za Down sindrom Zadar bili su i naši gosti na završnici. Zahvljujemo svima koji su pomogli u realizaciji, posebno tenisačicama i tenisačima, koji su nesebično odazvali – rekao je Tomislav Paleka, predsjednik TK Zara, i zaključio:


– Želja mi je da se ovakav turnir organizira i u drugim gradovima, da se ljudi više osvijeste o tjelesnoj aktivnosti, kao i o tome da pripomognu svojim sugrađanima jer, kako se kaže, gdje ima volje – ima i načina.


– Naša Udruga je zahvalna organizatoru turnira, Tomislavu Paleka i svakome tko je doprinio turniru, te ostvario prekrasne želje naših dragih prijatelja iz Udruge za Down sindrom Zadar i Dječjeg vrtića Latica.



Zahvalni smo i na prilici da budemo pomoćnici, odnosno suorganizatori ovog hvalevrijednog turnira i da javnosti još jednom ukažemo na važnost tjelesne aktivnosti i njenog utjecaja na naš organizam.


Na turniru se osjećala velika podrška i s ponosom mogu reći kako je turnir otvorio i neke druge mogućnosti za najranjiviju skupinu našeg društva – djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom – izjavila je Doris Bailo, predsednica udruge Cukrići. Kad je riječ o sportskom dijelu pobjednici turnira su Antonija Goja u ženskoj i Zvonimir Tudorović u muškoj konkurenciji.