Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

čestitka iz vatikana

Papa Franjo čestitao Italiji na osvojenom Australian Openu

Autor: Hina

29.01.2024. 21:18
Papa Franjo čestitao Italiji na osvojenom Australian Openu

Foto: Reuters



Papa Franjo čestitao je u ponedjeljak Italiji nakon što je Jannik Sinner osvojio Australian Open postavši prvi tenisač iz te zemlje koji je osvojio teniski Grand Slam u gotovo pola stoljeća.


Primajući izaslanstvo Real Cluba de Tenis Barcelona u audijenciju u Vatikanu povodom 125. obljetnice sportskog kluba, Sveti je Otac čestitao Talijanima pobjedu Jannika Sinnera na Australian Openu.


“Danas moramo čestitati Talijanima jer su jučer pobijedili u Australiji, pa im čestitamo i mi”, rekao je Papa, prenosi Vatican News.




“U tenisu, kao i u životu, ne možemo uvijek pobjeđivati. Ali to je izazov koji obogaćuje ako se igra na educiran način u skladu s pravilima. Sport nije samo natjecanje, već i odnosi. A u slučaju tenisa, to je dijalog koji često postaje umjetnički,” dodao je poglavar Katoličke crkve.


Posljednji talijanski tenisač koji je osvojio Grand Slam bio je Adriano Panatta 1976. na Roland Garrosu. Inače, Sinner se povukao s ATP 250 turnira u Marseilleu koji počinje za tjedan dana, objavili su u ponedjeljak organizatori.