Bio je to doista dug dan za najbolju hrvatsku tenisačicu, iako je efektivne igre u meču bilo samo 98 minuta, ali je dvoboj čak triput prekidan zbog kiše, a loše vrijeme je bio razlog i za zakašnjeli početak. Naime, meč je trebao započeti u 11 sati po lokalnom vremenu, a to se dogodilo tek iza 13 sati.


“Došli smo ovdje oko 8.30 ujutro, a sada je skoro sedam navečer. Bio je dugačak i stresan dan. Prije svega sam sretna što sam pobijedila i što smo uspjele završiti. Biti među zadnjih osam na mom najdražem turniru je doista posebno”, izjavila je 28-godišnja Osječanka u razgovoru vođenom na terenu 2 neposredno po završetku dvoboja.




“Trenirala sam dosta u Londonu pa sam navikla na ovakvo vrijeme, ali moram se ispričati mojoj ekipi, jer sam tijekom prekida povremeno bila izvan sebe. Na kraju smo uspjeli”, dodala je Donna odgovarajući na pitanje kako se nosila s brojnim stankama.


U dvoboju protiv Badose je imala odličan početak i nešto lošiji drugi set, da bi ponovno proigrala na vrhunskoj razini u posljednjoj dionici.


“Mislim da dobro serviram, što me povremeno izvlači iz teških situacija. No, ona je odigrala stvarno odlično, pogotovo nakon prvog prekida. Na trenutke mi se činilo kao da mi čita misli. Gdjegod da sam odigrala, ona je bila tamo. Možda mi je drugi prekid pomogao da se ‘resetiram’ i ponovno pronađem svoju razinu”, poručila je Vekić.


Osječanka će za mjesto u svom prvom polufinalu na Grand Slam turnirima igrati protiv 23-godišnje ljevoruke novozelandske kvalifikantice Lulu Sun (WTA – 123.) koja je svladala (6-2, 5-7, 6-2) Britanku Emmu Raducanu i u svom drugom nastupu u glavnom ždrijebu Grand Slam turnira došla do četvrtfinala.