Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Grand Slam u Parizu

Dino Prižmić u finalu juniorskog Roland Garrosa

Autor: Alen Plahinek

09.06.2023. 14:14
Dino Prižmić u finalu juniorskog Roland Garrosa

Foto: Getty Images



Pariška bajka u režiji Dine Prižmića se nastavlja. Jutros je u jednosmjernom polufinalu srušio Amerikanca Blancha i prvi puta u karijeri stigao u finale nekog Grand Slama. Suvereno i dominantno rješavao je prepreke jednu za drugom. Posljednji u nizu “pao” je za samo sat i 19 minuta tijekom kojih je Blanch samo u četvrtoj igri drugog seta uspio doći do dvije break-lopte, ali to je bilo to. Završilo je 6:3 i 6:2 za najboljeg juniora svijeta kojeg u finalu očekuje Bolivijac Juan Carlos Prado Angelo. Finale je na rasporedu sutra od 11 sati.


Iznenađujuće finale


Malo tko prije početka turnira očekivao je da će u finalu igrati Karolina Muchova. 26-godišnja Čehinja, 43. igračica svijeta kojoj je rezultat karijere na Grand Slamovima bilo polufinale Australian Opena. Ona je nakon velike bitke “srušila” drugu na svijetu, Arynu Sabalenku i time joj prepriječila mogućnost da još jednom svlada Igu Swiatek u finalu nekog turnira. Nakon dva tie – breaka u kojima je svaka uzela po set, Sabalenka je u trećem otišla na 5:2, na 5:3 imala i meč loptu, ali to nije bilo dovoljno da uzme meč i ode u finale. Zanimljivo izgubila je taj set sa 7:5. S druge strane, Iga Swiatek stigla je u svoje treće finale u kojem lovi treći naslov u Parizu. Perfektan je rezultat Poljakinje na ovogodišnjem Roland Garrosu na kojem do sada još nije izgubila set. Daleko najteži ispit karijere je pred Muchovom, ako se želi okruniti titulom na Philippe Chatriereu. Meč počinje sutra u 15 sati.





Odmah nakon ženskog finala singla, na scenu stupaju muški parovi u kojima Ivan Dodig juri drugu titulu na pariškoj zemlji. Njemu i Austinu Krajiceku s druge strane mreže stoji belgijska kombinacija Gille i Vliegen, koju su svladali već ove godine. Dodig izgleda nestvarno dobro na ovom turniru, a ujedno su Hrvat i Amerikanac veliki favoriti, tako da sve osim podizanja trofeja bilo bi iznenađenje.