Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

TENIS

ATP Monte Carlo: Treći trofej za Tsitsipasa i povratak u Top 10

Autor: Hina

14.04.2024. 19:20
ATP Monte Carlo: Treći trofej za Tsitsipasa i povratak u Top 10

Foto: Reuters



Najbolji grčki tenisač Stefanos Tsitsipas (ATP – 12.) u nedjelju je po treći put u karijeri osvojio pobjednički trofej na ATP Masters 1000 turniru u Monte Carlu, gdje je u finalnom dvoboju svladao Norvežanina Caspera Ruuda (ATP – 10.) sa 6-1, 6-4.


Grku je za pobjedu trebalo 97 minuta, a njome je postao peti tenisač u povijesti koji je na ovom prestižnom turniru, prvom od tri europska Mastersa na zemljanoj podlozi, došao do tri ili više naslova. Po triput su u Monte Carlu trijumfirale i teniske legende Bjorn Borg, Thomas Muster i Ilie Nastase, a daleko ispred svih je Rafael Nadal sa 11 pobjedničkih trofeja.


Iako je u ovoj sezoni do nastupa u Monte Carlu imao skroman učinak (11-6) i samo jedno polufinale, ponovno je zablistao u Kneževini te prvi put od Toronta 2018. na jednom turniru uspio pobijediti trojicu tenisača iz društva Top 10, a to su u ovom slučaju biti Nijemac Alexander Zverev (ATP – 5.) u osmini finala, Talijan Jannik Sinner (ATP – 2.) u polufinalu te Casper Ruud u finalu.




“Iza mene je jako teško razdoblje pa se osjećam sjajno nakon povratka na podij i osvajanja turnira. Treći naslov je još posebniji od prvog i drugog. Ovo je za mene nevjerojatna pobjeda. Doista sam želio ovaj ‘tris’. Zato sam danas iznimno sretan”, rekao je Tsitsipas u svom pobjedničkom govoru.


Zahvaljujući 11. naslovu u karijeri, a prvom nakon osam mjeseci, 25-godišnji Grk će se vratiti među desetoricu najboljih tenisača svijeta te će u ponedjeljak biti na sedmom mjestu.


Iako je poražen u finalu, Casper Ruud će se naći ispred Tsitsipasa, jer su mu osvojeni bodovi donijeli skok na šestu poziciju. Norvežaninu je ovo bilo 21. finale u karijeri, a treće u ovoj sezoni. Na svoj 11. naslov čeka od prošlogodišnjeg trijumfa u Estorilu.