Srijeda, 4. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Spektakl u Londonu

Svjetska boksačka federacija nakon dugih pregovora potvrdila termin velikog meča Tysona Furyja i Oleksanda Usika

Autor: Hina

12.03.2023. 07:45
Svjetska boksačka federacija nakon dugih pregovora potvrdila termin velikog meča Tysona Furyja i Oleksanda Usika

Foto: Anthony Joshua i Oleksandr Usik/Foto REUTERS

Meč za apsolutnog svjetskog boksačkog prvaka u teškoj kategoriji održat će se na WembleyjuLONDON Svjetska boksačka asocijacija (WBA) objavila je u subotu da je postignut dogovor oko borbe između Britanca Tysona Furyja i Ukrajinca Oleksandra Usika, za apsolutnog svjetskog boksačkog prvaka u teškoj kategoriji.


WBA-ova objava uslijedila je nakon dugih pregovora za borbu 29. travnja na Wembleyju, a boksači su koristili društvene mreže za oglašavanje i postavljanje uvjeta.


Prvak verzije WBC Fury izjavio je u petak da bi Usyk, prvak verzija WBA, IBF i WBO, trebao dobiti 30 posto zarade od meča, čime je ugrozio njegovo održavanje. Usik je u petak navečer na društvenim mrežama izjavio da pristaje na ponudu, ali samo ako Fury Ukrajini donira milijun funti.
WBA je tada objavio da je dogovor postignut.


“Predsjednik WBA-e primio je informaciju od timova Oleksandra Usika i Tysona Furyja da je postignut dogovor za utakmicu za ujedinjenje naslova. Oni traže vrijeme da rade na ugovorima kako bi zaključili posao”, stoji u priopćenju WBA-e.


Fury je na Instagramu objavio video poruku u kojoj je rekao da je sparirao s Josephom Parkerom 15 rundi pripremajući se za borbu. Nije potvrđeno je li britanski boksač pristao na donaciju Ukrajini.