Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

INTERNA LIGA

Svečanost u Abecedi ZDC: Prva završnica na igralištu u Murvici

Autor: Šime Ćurko

26.06.2023. 21:40
Svečanost u Abecedi ZDC: Prva završnica na igralištu u Murvici

Foto: NK ABECEDA ZDC



Završnica tradicionalne Interne lige Nogometnog kluba Abeceda ZDC, ove godine prvi put je održana na Sportskom centru Miro Surać u Murvici. Nastupile su tri kategorije kluba, redom tići i papaline, a novost od ove sezone je i liga djevojčica, kojih je bilo 30.


– I ubuduće ćemo ovakve završnice održavati u Murvici. Više od 250 djece završnoga dana lige, raspoređenih na četiri manja igrališta, pokazalo je nogometno umijeće i sve ono što su kroz posljednju godinu naučili. Mnogobrojni roditelji i rodbina došli su podržati najmlađe natjecatelje, bio je to praznik nogometa za klub. Interna liga odigravala se u četiri navrata i posljednji je dan lige bio namijenjen podjeli medalja svim sudionicima. Ta medalja im je nagrada za trud i rad koje su pružali tijekom cijele sezone – rekao je Ante Dokoza, predsjednik Abecede ZDC, i dodao:


– Postigli smo primaran cilj, a to je da odgajamo ne samo nogometaše, nego i djecu koja će postati odrasli ljudi. Usadili smo im odgojne norme, koje su oni objeručke prihvatili. Uz njihove roditelje, kao najčvršću ruku u njihovom odrastanju, i mi kao nogometna obitelj smo jedan od stupova njihova socijalnog i nogometnog razvoja. Želim zahvaliti upravo roditeljima koji su nam bili podrška našoj mladosti na kojoj počiva budućnost našeg kluba, te trenerima i svim ljudima u klubu i oko kluba, bez kojih ova priča ne bi bila moguća. Dali smo sami sebi obećanje za izgradnju Sportskog centra Miro Surać i na dobrom putu smo da i ostvarimo naše ne tako davno zamišljene snove.


Foto: NK ABECEDA ZDC


Foto: NK ABECEDA ZDC