Nedjelja, 19. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

hnk zadar

Sutra prva utakmica kvalifikacija za Drugu NL

Autor: Alen Plahinek

10.06.2023. 10:30
Sutra prva utakmica kvalifikacija za Drugu NL

Foto: Mate Komina



Nakon burnog raspleta 3.NL – jug, u kojem Zagora iz Unešića, prema HNS-u, nije ispunila uvjete za nastupanje u kvalifikacijama za 2.NL, kao i za eventualno nastupanje u višem ragu sljedeće sezone, na njezino mjesto došli su »sretni gubitnici«, odnosno momčad Zadra. HNS je igračima sa Stanova odobrio nastup u kvalifikacijama, te su ždrijebom izvukli Karlovac 1919 za suparnika. Prvi susret ove dvije momčadi je u nedjelju na Stanovima od 17:30 sati dok će uzvrat biti u gradu na četiri rijeke u subotu 17. lipnja u 17.30 sati.


– Mislim da smo dobili najkvalitetnijeg mogućeg protivnika, odnosno da su najbolji od pet klubova, koji su s nama u kvalifikacijama. O njihovoj kvaliteti govori i rezultat u ligi, gdje su izgubili vrlo malo bodova. Analizirali smo ih, riječ je o odličnoj momčadi, dobro vođenoj s Igorom Pamićem na klupi. Uvjeren sam da ćemo se dobro pripremiti za prvu utakmicu pred svojim navijačima. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe i odigrati kvalitetnu utakmicu – kazao je Damir Blatnjak, trener Zadra.


– Ovo nam je daleko najozbiljnija utakmica unatrag nekoliko godina i iskreno se nadam da će to ljudi prepoznati. Vidjeli smo Višnjik na košarkaškom finalu, naravno ne očekujemo toliko ljudi, ali uvjeren sam da će se Stanovi popuniti – zaključio je Blatnjak.





Slično razmišlja i Ivan Čurjurić, zadarski ofenzivni veznjak.


– Moramo biti na razini na kojoj smo bili na domaćim nastupima ove sezone, iako treba reći da ova utakmica neće biti niti približno slična onima kada smo dominirali na Stanovima. Pobjeda bi nam donijela mir i samopouzdanje pred uzvrat za šest dana u Karlovcu. Želimo zato pobijediti s bilo kojim rezultatom, samo to bi nas zadovoljilo.


Nakon prve utakmica ništa još neće biti riješeno, ali želja nam je da nas Karlovac hvata u uzvratu. Fizički smo jako dobro pripremljeni i motivirani, a iako se može čuti da je Karlovac favorit, ne slažem se s time. Definitivno nas ne bih otpisao – rekao je Čurjurić.


I dok se Zadar prilično namučio u svojoj skupini Treće NL Jug, gdje je kod kuće lako pobjeđivao, ali i gubio bodove na gostovanjima, pa je na kraju ostao bez željne titule prvaka, Karlovac je u 34 utakmice imao čak 28 pobjeda, tri remija i tri poraza.



To mu je donijelo 87 bodova, 19 više od drugog Maksimira. Igor Pamić, koji je Karlovac svojevremeno uspješno vodio i u Prvoj HNL, uvjeren je njegova momčad u Zadru »nema što izgubiti«.


– Pripremamo se sasvim normalno, ovo je za nas uobičajena utakmica, koja ne traje samo 90 minuta, nego 180, plus možda produžetci i to je najbitnije i odlučujuće da moji igrači to shvate. Ništa se neće odlučiti u Zadru, tj., puno toga možemo riješiti u Zadru, ali ništa ne možemo izgubiti, najvažnije je da igrači budu zdravi – kazao je Pamić za lokalnu karlovačku televiziju Trend TV, dodajući kako »očekuje pun stadion«.


– Moramo se dobro pripremiti, znamo što je Zadar – klub s tradicijom, klub koji ima gard. Brine me malo ta euforija u Zadru, sigurno će stadion biti pun. Bitno je da su naši igrači u miru da znaju, da su svjesni da mogu da nismo bez veze proveli ovih godinu dana – podvukao je Pamić.