Petak, 31. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Svjetsko rukometno prvenstvo

Sutra igramo vjerojatno posljednju utakmicu na Prvenstvu, izbornik ponovno ističe da je kvalitetna obrana ključ pobjede

Autor: Hina

22.01.2023. 18:16
Sutra igramo vjerojatno posljednju utakmicu na Prvenstvu, izbornik ponovno ističe da je kvalitetna obrana ključ pobjede

Foto: PixsellKao i ranije na prvenstvu, moramo dati sve od sebe i u sljedećem susretu, rekao je Hrvoje Horvat, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije uoči dvoboja protiv Bahreina koji se igra u ponedjeljak od 18 sati.


Šansa za četvrtfinale još uvijek postoji, ali je uistinu mala prije posljednjeg kola drugog kruga tako da u Hrvatskoj sve više gledaju kako ispuniti drugi cilj, a to je deveto mjesto i osiguravanje kvalifikacija za iduće Olimpijske igre kojima je domaćin Francuska.


„Osjetio se kod nas umor u drugom poluvremenu protiv Belgije. Moramo vratiti tonus i svježinu i trebamo na pravi način izvući ovih posljednjih 60 minuta. Bahrein je nezgodan, igraju agresivnu obranu i imaju iskusnog vratara. U napadu moramo biti pametni, strpljivi i disciplinirani, a obrana 5+1 opet mora biti naše glavno oružje. Tu vidimo rješenje ove utakmice. Kako smo i prije naglašavali, idemo gol po gol i dat ćemo kao i uvijek maksimum“, rekao je prije susreta protiv Bahreina hrvatski izbornik Hrvoje Horvat.
Bahrein je reprezentacija koja je bila u četvrtfinalu Olimpijskih igara, finalu Azijskih igara prošle godine i treba je ozbiljno shvatiti. Na ovom Svjetskom prvenstvu su najprije odigrali neodlučeno s Tunisom 27-27. Zatim su nastradali protiv Danske 21-36 pa pobjedom protiv Belgije osigurali drugi krug. Zatim su dobili i SAD 32-27, da bi u posljednjem nastupu dosta namučili Egipat, od kojega su na kraju izgubili 22-26.


„Tko zna, možda u ponedjeljak neće biti naš kraj. A, ukoliko bude kraj neka sve okončamo sa stilom. Taj Bahrein je pravo malo čudo jer imaju sve domaće igrače, osim što im je izbornik stranac. I prije dolaska na Svjetsko prvenstvo to deveto mjesto je bio prvi i glavni cilj, ali naravno da smo željeli i još uvijek želimo četvrtfinale. Moramo pobijediti u ponedjeljak, osigurati kvalifikacije za Olimpijske igre. To je sada prioritet“, kazao je hrvatski vratar Mate Šunjić, a sličnog je razmišljanja i Filip Glavaš.


„Nagomilao se umor, ali moramo se regenerirati na pravi način i za Hrvatsku nema mjesta umoru. Vidjeli smo kako je Bahrein dosta namučio Egipat i ima dobre rezultate u posljednje vrijeme. Imamo respekt prema njima, ali želimo samo i isključivo pobjedu koja nam ispunjava naš prvi cilj na ovom prvenstvu“.