Nedjelja, 7. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Mali nogomet

Stanovi i Kontrol biro u finalu, Plovanija ispala

Autor: Juraj Vunjak

15.05.2024. 09:33
Stanovi i Kontrol biro u finalu, Plovanija ispala

Foto: Marin Gospić/Futsal liga Zadar



U finalu Prve lige Udruge za mali nogomet Zadarske županije za titulu prvaka borit će se Stanovi i Kontrol biro Teatro bar. Stanovi su u uzvratnoj utakmici polufinala doigravanja nadoknadili dva gola zaostatka iz prvog dvoboja protiv lanjskog prvaka Varoši. Momčad Tomislava Zelića u uzvratu je pokazala borbeni duh i mentalitet pobjednika i golovima Šimuna Popova i Tonija Bugarije nakon osnovnog dijela bila bolja s 2:0. Ukupni rezultat nakon dvije utakmice bio je 4:4, stoga se putnik u finale odlučivao izvođenjem kaznenih udaraca. Prva dva izvođača obje momčadi bili su precizni, no tada je Kristijan Dražević, vratar Stanaraca, obranio udarac Lovri Kresoviću. U petoj seriji Ivan Ćurjurić je pogodio vratnicu i veliko slavlje Stanova moglo je početi. Varoš se oprašta od titule, pokazalo se da je, unatoč ulasku u doigravanje s prvog mjesta, lošiji završetak lige (u zadnja četiri kola tri poraza i remi) ipak bio znak krize momčadi koja je obilježila zadarski mali nogomet zadnjih sezona.


Stanovi će u finalu igrati protiv Kontrol biroa, pobjednika iz 2019., koji je u uzvratu pobijedio Raštane Kanelu s 2:0, i s ukupnih 6:1 u dvije polufinalne utakmice izborio dvoboj za titulu. Dvostruki strijelac bio je Mario Pedišić. »Kontrolori« su, nakon što su regularni dio sezone završili na drugom mjestu, pokazali kvalitetu i obranili status favorita, kojeg će imati i u finalu natjecanja. S druge strane, nisu nezadovoljni ni u Raštanima budući da su ostvarili najveći uspjeh u 11 godina postojanja kluba.



Polufinale 1. lige


STANOVI   6 (2)




VAROŠ   3 (0)


Suci: Mateo Šimunov, Tadija Babić. Strijelci: 1:0 Popov (6’), 2:0 Bugarija (20’). Šesterci: 0:1 Kolega, 1:1 Bugarija, 1:2 Klarin, 2:2 Maruna, Kresović – Dražević brani, 3:2 Jakušić, 3:3 Jurjević-Adžić, 4:3 Popov, Čurjurić – promašaj.


STANOVI: Dražević, Jakušić, Sentić, Mikulić, Popov, Žuža, Bugarija, Perica, Maruna, Pedić, Maksan. Voditelj: Tomislav Zelić.


VAROŠ: Baričić, Kolega, D. Župan, Š. Župan, Klarin, Jurlina, Ćurjurić, Bugarija, Horvat, Jurjević-Adžić, Kresović, Oljica, Lovretić. Voditelj: Marko Vukić.



RAŠTANE K.  0


KONTROL BIRO   2


Suci: Krešimir Zrilić, Mateo Šimunov. Strijelci: 0:1 Pedišić (16’), 0:2 Pedišić (30’).


RAŠTANE KANELA: Mršić, Kuman, Rubelj, Škugor, Žumberac, M. Čirjak, Colić, S. Ćirjak, Stojanov, Birkić. Voditelj: Luka Zrilić.


KONTROL BIRO TEATRO BAR: Pinčić, Torbarina, Mrkić, Gambiraža, Kresović, Pedišić, Nekić, Šušić, Zdrilić, Baraba, Genda.



Kvalifikacije za 1. ligu


Nakon drugog kola kvalifikacija za Prvu ligu jasno je kako Kontra Taxi Rogić ostaje u najvišem rangu, dok se Sukošan prvi put nakon 15 godina vratio među elitu. Kontra je s 4:1 svladala Plovaniju, koja je ispala iz lige. Nakon prvog poluvremena mreže se nisu tresle da bi Dujmović u 24. minuti pogodio za vodstvo Kontre. Svjesni što im znači poraz, u Plovaniji se odlučuju za igrača – vratara, te su u 31. minuti izjednačili preko Tonyja Junakovića. Ipak, bilo je to sve od Plovanije, Kontra se razigrala i postigla do kraja dvoboja tri gola. Dvostruki strijelac bio je Lovre Bubalo, a golove su postigli i Ante Dujmović te Josip Župan. Plovanija je jedan od sinonima za zadarski mali nogomet. Dovoljno je reći da su u kontinuitetu u Prvoj ligi od sezone 2011./12. S druge strane, Sukošan se vraća u Prvu ligu nakon 15 godina. Škabrnja se protiv Sukošanaca držala u prvom poluvremenu, ali u drugih 20 minuta ništa nije moglo zaustaviti »žute« na putu prema prvoligaškog promociji i prije zadnjeg kola, koje će imati status formalnosti.


PLOVANIJA   1


KONTRA TR  4


Suci: Mateo Šimunov, Tomislav Radman. Strijelci: 0:1 Dujmović (24’), 1:1 Junaković (31’), 1:2 Župan (34’), 1:3 Bubalo (39’), 1:4 Bubalo (40’).


PLOVANIJA:Ban, Brajković, Tino Junaković, Tony Junaković, Mario Tomić, Glavan, Čirjak, Toman. Voditelj: Alen Juričić.


KONTRA TAXI ROGIĆ: Galešić, Bubalo, Župan, Dujmović, Orlović, Modrić, Perković, Medvidović. Voditelj: Toni Galov.




ŠKABRNJA   3


SUKOŠAN   7


Suci: Tadija Babić, Mateo Šimunov. Strijelci: 0:1 L. M. Labus (1’), 1:1 Ražov (5’), 2:1 Bilaver (10’), 2:2 Čanković (16’), 2:3 B. Labus (18’), 2:4 Drobnak (24’), 2:5 Sudinja (30’), 3:5 Škara (32’), 3:6 L. -M. Labus (36’), 3:7 Čanković (39’).


ŠKABRNJA: I. Škara, F. Bilaver, J. Brkić, Š. Škara, I. Bilaver, Jurić, I. Brkić, Župan, Ražov.


SUKOŠAN: Nosić, B. Sudinja, Čanković, Smolić, Drobnak, J. Sudinja, B. Labus, I. Sudinja, Dijan, L. M. Labus. Voditelj: Nino Grdović.



Kvalifikacije za Drugu ligu


U drugom kolu kvalifikacija za Drugu ligu Smiljevac je porazio Zaton rezultatom 1:0. Do jedinog pogotka u režiji strijelca Ante Dundovića došlo je u šestoj minuti susreta. Smiljevčani su nakon ove pobjede sa šest bodova prvi, stoga im je u posljednjem kolu potreban samo jedan bod kako bi osigurali promociju u Drugu ligu. Utakmica između Paklenice i Osam mladi je službeno poništena. Igrači iz Zemunika Donjeg nisu imali sportske iskaznice, no utakmica je ipak odigrana (pobjeda Osam mladi 7:6). Na kraju dvoboja Paklenica je uputila žalbu zbog neregularnosti utakmice- Žalba je u konačnici uvažena te je susret proglašen nevažećim, što znači da će ove dvije momčadi, koje su izgubile u prvom kolu, ponovno na parket,


ZATON   0


SMILJEVAC  1


Suci: Tadija Babić, Josip Bralić. Strijelci: 0:1 Dundović (6’).


ZATON: Jure Peroš, L. Vukšević, B. J. Vukšević, Mastelić-Ivić, Grgec, M. Vukšević, Jurica Peroš, Knežević, R. Peroš. Voditelj: Bruno Špar.


SMILJEVAC: Vrkić, Blažević, Vukičević, Dundović, Mandić, Knez, Zrilić, Vujica, Paleka, Jurica. Voditelj: Antonio Čubrić.