Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

PREMIER LIGA

Spektakl na Anfieldu: Tottenham se vratio iz mrtvih, ali je Jota odveo Redse do trijumfa

Autor: Hina

30.04.2023. 19:44
Spektakl na Anfieldu: Tottenham se vratio iz mrtvih, ali je Jota odveo Redse do trijumfa

Foto: Reuters



U posljednjoj utakmici nedjeljnog programa 34. kola engleskog nogometnog prvenstva Liverpool je na Anfieldu svladao Tottenham Hotspur sa 4-3 (3-1), a hrvatski reprezentativac Ivan Perišić bio je asistent za prvi gol gostiju.


Liverpool je nakon samo 15 minuta imao velikih 3-0 golovima Jonesa (3), Diaza (5) i Salaha (15-11m) te se činilo kako je dvoboj odlučen. No, u 40. minuti Perišić je prihvatio loptu na lijevom krilu, ismijao Van Dijka i zatim idealno poslužio Kanea (40) koji je smanjio na 3-1. Son (77) je smanjio na 3-2, a Richarlison (90+3) je sredinom sudačke nadoknade uuz podosta sreće skrenuo ubačaj Korejca u mrežu za 3-3 i činilo se veliki preokret gostiju. No, samo minutu potom Lucas Moura je kardinalno pogriješio, ostavio loptu Digu Joti (90+4), a Portugalac je potom ušao u kazneni prostor i pogodio suprotni kut za konačnih 4-3.


Perišić je igrao za Tottenham do 90. minute.




Liverpool je ovom pobjedom preskočio Tottenham na ljestvici, sada je peti sa 56 bodova, dok je Tottenham šesti sa 54, koliko ima i sedma Aston Villa.


Ranije u nedjelju su igrači Manchester Cityja očekivano preuzeli vrh ljestvice 2-1 (2-1) gostujućom pobjedom protiv Fulhama. Gosti su poveli na samom otvaranju susreta kada je Haaland (3-11m) iskoristio kazneni udarac dosuđen zbog prekršaja Reama na Alvarezu. Ubrzo potom lijepim je golom na 1-1 poravnao Carlos Vinicius (15) da bi pobjedu Cityju osigurao Alvarez (36) prekrasnim udarcem sa 20-ak metara koji je odsjeo u samom gornjem desnom kutu nemoćnog Lena.


City sada ima 76 bodova, jedan više uz utakmicu manje odigranu od drugog Arsenala. Fulham je 10. sa 45 bodova.


Duje Ćaleta-Car ostao je na klupi posljednjeg Southamptona u 1-3 (1-0) gostujućem porazu kod Newcastle Uniteda, dok Mislav Oršić opet nije bio niti na klupi “svetaca”. Gosti su iznenađujuće poveli preko Stuarta Armstronga (41), no pritisak domaćih u nastavku je donio rezultat, Wilson (54, 81) je bio dvostruki strijelac dok je jednom loptu u vlastitu mrežu poslao Walcott (79-ag).


Newcastle je tako ostao treći sa 65 bodova, dok je Southampton na dnu sa 24 boda, šest manje od 17. Nottingham Foresta koji drži posljednju poziciju koja osigurava ostanak.


Manchester United je praktički osigurao Ligu prvaka za sljedeću sezonu 1-0 (1-0) domaćom pobjedom protiv Aston Ville. Strijelac jedinog gola bio je Bruno Fernandes (39) koji je u mrežu skrenuo odbijanac nakon što je Martinez obranio udarac Rashforda.


Četvrti Manchester United ima 63 boda.