Utorak, 14. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Tenis

Šok za prvu tenisačicu svijeta na Australian Openu, tinejdžerica režirala iznenađenje u trećem kolu

Autor: Hina

20.01.2024. 14:31
Šok za prvu tenisačicu svijeta na Australian Openu, tinejdžerica režirala iznenađenje u trećem kolu

Foto: Iga Swiatek/Foto REUTERS

Drugi tenisač svijeta Carlos Alcaraz je lako svladao Kineza Shanga Junchenga koji mu je predao meč kod rezultata 6-1, 6-1, 1-0, a u osminu finala se plasirao i treći tenisač svijeta Rus Danil Medvedjev



MELBOURNE Prva tenisačica svijeta Poljakinja Iga Swiatek završila je nastup na prvom Grand Slam turniru sezone Australian Openu nakon što ju je subotu u trećem kolu sa 3-6, 6-3, 6-4 pobijedila Čehinja Linda Noskova .


“Ostala sam bez riječi, znala sam da će to biti nevjerojatan meč s prvom tenisačicom svijeta i takvom igračicom, ali nisam mislila da će ovako završiti”, izjavila je nakon meča 19-godišnja Noskova.”Stvarno mi je drago što sam prošla kroz ovaj krug”, dodala je.


“Osjećala sam se kao da imam sve pod kontrolom dok me nije slomila u drugom setu”, rekla je Swiatek. “Imala sam nekoliko prilika da je slomim u drugom setu i nisam ih iskoristila. Šteta. Bila je proaktivna. Ponekad sam žurila. Nisam igrala svojom intuicijom i prirodno.”




Drugi tenisač svijeta Carlos Alcaraz je lako svladao Kineza Shanga Junchenga koji mu je predao meč kod rezultata 6-1, 6-1, 1-0, a u osminu finala se plasirao i treći tenisač svijeta Rus Danil Medvedjev koji je sa 6-3, 6-4, 6-3 izbacio Kanađanina Felixa Auger-Aliasssimea.