Najuspješnija britanska olimpijka je privremeno suspendirana na šest mjeseci nakon čega se povukla s Olimpijskih igara u Parizu.


“Ova odluka čini je nepodobnom za sudjelovanje na nadolazećim Olimpijskim igrama u Parizu ili bilo kojim drugim događajima pod jurisdikcijom FEI-ja. Tijekom tog razdoblja suspenzije zabranjeno joj je sudjelovati u bilo kakvim aktivnostima vezanim uz natjecanja ili događaje pod jurisdikcijom FEI-a ili bilo kojem natjecanju ili događaju pod jurisdikcijom nacionalnog saveza,” navodi se u priopćenju FEI-a.




Dujardin je suspendirana nakon što se na društvenim mrežama pojavila snimka na kojoj 24 puta bičuje jednog od svojih konja tijekom treninga.


“Snimka od prije četiri godine pokazuje kako sam pogriješila u procjeni tijekom treninga. Međunarodna konjička organizacija je pokrenula istragu, stoga sam donijela odluku da se povučem sa svih natjecanja, uključujući Olimpijske igre u Parizu, dok se proces ne okonča”, objasnila je.


“Ovo što se dogodilo je potpuno izvan konteksta i ne pokazuje način na koji treniram svoje konje, te kako radim sa svojim učenicima, ali ne postoji nikakav izgovor. Sram me i žao mi je zbog svojih postupaka i što sam iznevjerila sve, posebno sve u britanskom timu i navijače,” dodala je.


Sa šest olimpijskih medalja, uključujući tri zlatne medalje, Dujardin je najodlikovanija britanska olimpijka svih vremena, izjednačena s biciklisticom Laurom Kenny.