Utorak, 30. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

31 C°

Turnir Eduard Edi Perinčić

Sinjoretovo predalo lanjsku titulu pobjednika

Autor: Šime Ćurko

30.07.2024. 09:24
Sinjoretovo predalo lanjsku titulu pobjednika

Foto: MATEJ NIMAC/MNK STANOVI



U nastavku memorijalnog malonogometnog turnira Eduard Edi Perinčić na Stanovima, gledatelji, pogotovo domaći, mogli su biti zadovoljni prolaskom Stanova u četvrtfinale. Razloga za zabrinutost ima najmlađa vojska navijača sa Sinjoretova, razočarani su ispadanjem prošlogodišnjih pobjednika koji su na Stanove došli s petoricom igrača. Plovanija se hrabro i kvalitetno suprotstavila Pakoštancima, čak su uspjeli vratiti izgubljenu prednost od dva gola, i na kraju zrelom igrom i širom klupom zasluženo slaviti.



Seniori




TOROVI       5


SINJORETOVO       2


TOROVI STREET FOOD: Kardum, Birkić, Jurišić, Radić, Kuman, Žilić 1, Copić 4, Celić, Došen. Voditelj: Marko Mrkić.




SINJORETOVO: Stura, Katuša 1, Kapitanović, Ljumeži, Batur 1. Voditelj: Marko Katalinić.


Prošlogodišnji pobjednik Sinjoretovo, oprostio se odmah u prvom kolu. U obranu titule, došli su s petoricom igrača, bez zamjena. David Katuša držao ih je iznad vode u prvom poluvremenu koje je završilo neodlučeno 2:2. Nedostatak zamjena i snage kod Sinjoretova, a prvoligaška pojačanja iz šibenskih klubova, bila su prevaga za biogradsku momčad Torova u drugom poluvremenu. U pobjedničkom sastavu istaknuo se Jure Copić s četiri pogotka.






PAKOŠTANE       4


PLOVANIJA       7


PAKOŠTANE: Rosan, Vujasin 2, Barešić, Šarin 2, Bilokapa, Kukin.


PLOVANIJE: Goreta, Toman 2, Tomić 1, Gobin, Rončević 1, Čirjak 1, Junaković 1, Ivandić 1, Čirjak. Voditelj: Ivan Jurić.


Pakoštanci su kasnili na utakmicu, i stigli su sa šestoricom u zapisniku. Uz to, odmah su bili šokirani brzopoteznim vodstvom (0:2) motivirane Plovanije. Do poluvremena je rezultat bio dvaput izjednačen (2:2, i 3:3). Na početku drugog djela Mate Šarin je zabio za prvo i jedino vodstvo žuto-crnih (4:3). Do kraja susreta najbolji igrač utakmice Danijel Toman, je u više navrata asistirao suigračima za pobjedu Jurićeve ekipe.



STANOVI       3


GALOVAC       2


STANOVI: Baričić, Mikulić, Sentić 2, Šarić, Popov, Mršić, Bubalo 1. Voditelj: Tomislav Zelić.


GALOVAC: Pedić, Jovančević, M. Kožul 1, I. Kožul, Čirjak, Burčul, Šare, Perinić 1, Kadija, Silov. Voditelj: Denis Bačić.


Domaćin Stanovi je protiv Galovca bio izrazitom pragmatičan. Dobra obrana iza centra, ono što bi prošlo, to bi na vratima zaustavljao sigurni Rafael Baričić. Dok je prema naprijed sve odlučio trenutak inspiracije Filipa Sentića. Točnije u dva navrata, Fićo je svojom ljevicom, snažnim i preciznim udarcima (pod gredu) ugradio odlične pogotke u vodstvo Stanaraca od 3:0 na poluvremenu. Galovčani su deset minuta prije kraja s igračem-golmanom krenuli na sve ili ništa. Uspjeli su samo ublažiti poraz (3:2), odnosno Stanovi su slavili prolaz među osam najboljih.


Još su igrali: Posljednja šansa – Azine 4:5, Poljica – Zadranka 6:5 (1:1), Murvica – UN Tornado 5:6 (4:4).



Veterani


TERMIN       2


MASLINA       3


TERMIN: Erstić, Rip, Patača, Klarin, Modrić, Duspara 1, Kamber, Milutin. Voditelj: Marlon Duspara.


MASLINA: Vulić, Mrkić 1, Perović, Laća 1, Sinovčić 1, Čolak 1. Voditelj: Joso Vulić.


Još su igrali: Torovi – Vidaić gradnja 0:3 (b. b.).