Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Hrvatski nogometni kup

Šibenik se pridružio Slaven Belupu u polufinalu

Autor: Hina

01.03.2023. 15:10
Šibenik se pridružio Slaven Belupu u polufinalu

Foto: Pixsell



Šibenik je drugi polufinalist Hrvatskog kupa nakon što je u srijedu u Bijelom Brdu sa 2-0 svladao domaći BSK.


Golove za pobjedu Šibenika zabili su Josip Knežević u 21. minuti i Haruki Arai u 88. minuti susreta.


Knežević je doveo gostujuću momčad u vodstvo u 21. minuti nakon što je Iker Pozo ubacio loptu u kazneni prostor BSK-a a domaća obrana ju je izbacila, ali do Kneževića koji zabija.




U prvom poluvremenu bile su dvije sporne situacije, odmah nakon Kneževićevog gola domaćin je tražio penal jer je Mesa igrao rukom u koju mu se lopta odbila od noge, ali sudac nije ništa dosudio. Na utakmici nema VAR tehnologije pa ova situacija nije dodatno pregledavana. Petnaest minuta kasnije slična situacija, Šibenik je tražio penal jer je lopta okrznula domaćeg igrača po ruci, ali ni u ovom slučaju sudac nije ništa sudio.


BSK je ozbiljniju priliku imao u 60. minuti kada je Sunday Jang Junior pucao u suprotni kut, ali lopta pogodila gredu. Šibenik je bio u prilici povećati vodstvo u 76. minuti kada je Zoran Kvržić dodao Dejanu Radonjiću koji je zapucao s tri metra, ali ga je blokirao Josip Tomašević. No u 86. minuti Šibenčani ipak podižu na 2-0, a strijelac je Haruki Arai koji je zabio sa 20 m.


Ovo je drugi put u povijesti da je Šibenik u polufinalu Hrvatskog nogometnog kupa.


Polufinale je jučer izborio Slaven koji je jučer pobijedio Rudeš 2-0, a danas još igraju Dinamo i Lokomotiva na Maksimiru od 15 sati te Osijek i Hajduk od 18 sati u Gradskom vrtu.