Petak, 3. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

HRVATSKA A VRSTA

Sesarovi izabranici uspješno odradili prvi pokus u Opatiji

Autor: Andrija Dešpoja

11.07.2023. 15:43
Sesarovi izabranici uspješno odradili prvi pokus u Opatiji

Foto: FIBA



Hrvatska košarkaška seniorska reprezentacija krenula je s pripremnim dvobojima uoči početka novog ciklusa pretkvalifikacija za EP u kojem ih očekuju četiri utakmice, dvaput s Irskom i dvaput s Luksemburgom. Prvi lakmus-papir za izabranike Josipa Sesara bila je reprezentacija Slovačke koju predvodi hrvatski strateg Aramis Naglić. Susret je održan u nedjelju iza zatvorenih vrata u opatijskoj dvorani, a pobjedu i to s 21 razlike izborila je Hrvatska. Sesarovi momci su uspjeli u nastavku nadoknaditi lošije izdanje iz prvog poluvremena koje je pripalo Slovacima (43:45).


Prijelomni trenutak dogodio se u samoj završnici treće dionice kada je pri rezultatu 57:57 Antonio Vranković vezao pet koševa, dodao je dva i Mateo Drežnjak te se prema odlučujućih deset minuta Hrvatska uputila s osam viška na svom kontu (65:57). Potvrdu pobjede donijeli su polovicom četvrte četvrtine tri vezane trice Hrvatske (Perković, Badžim i Menalo) i tadašnjih 16 plusa (79:63) pokazalo se nedostižnim za Naglićeve izabranike. Kockaste je po poenima predvodio Roko Badžim s 15 koševa, Toni Perković je dodao 14 koševa, Antonio Vranković 13 uz osam skokova, dok je igrač Zadra Dario Drežnjak zabio 12. Kod Slovaka su po 14 poena ubacili Majerčak i Krajčovič.


Sutra u Kranjskoj Gori Hrvatska protiv Kine nastavlja s pripremnim utakmicama, a priliku za vidjeti reprezentativce na djelu gledatelji će imati u subotu kada će se Hrvatska u Opatiji još jednom ogledati s kineskom reprezentacijom.


Foto: FIBA