ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Jedinstvena kadetska liga

Selinovi đaci i dalje stopostotni, nova pobjeda Diadore

Autor: Paulo Sarić

14.03.2023. 18:15
Selinovi đaci i dalje stopostotni, nova pobjeda Diadore

Foto: Zvonko Kucelin/KSZŽ



Prošli vikend donio je nastavak dobrih igrača mladih košarkaša Zadra i Diadore koji su stigli do novih pobjeda u Jedinstvenoj kadetskoj ligi. Mladići Marka Selina su na domaćem paketu uvjerljivo svladali Bosco sa 104:75, dok su đaci Tonija Vidaića iz Diadore bili bolji od Stoje rezultatom 80:74.


Pišu se bodovi


Kadeti Zadra su bez puno muke zadržali stopostotan učinak i stigli do devete pobjede u Jedinstvenoj kadetskoj ligi. Tek su početne minute protekle u izjednačenoj borbi, no otpor gostiju je kratko trajao te su Selinovi momci već na prijelazu iz prve u drugu četvrtinu serijom 10:0 otišli na dvoznamenkastu razliku. Upravo se druga dionica u kojoj su Zadrani primili samo 14 poena pokazala ključnom, pa je semafor pri odlasku na veliki odmor pokazivao visokih 61:37 iz domaće perspektive. Nastavak je stoga protekao u mirnom odrađivanju posla zadarskih mladića koji su unatoč manjem opuštanju u trećoj četvrtini stigli do novog trijumfa.


– Nismo odigrali najbolju utakmicu, jer smo imali previše izgubljenih lopti i puno loših napadačkih odluka, a kada smo se odvojili na malo veću razliku u potpunosti smo se opustili u obrani. No, to je i razumljivo kod mladih igrača. Bitno je izvući pouke iz ove utakmice i što je moguće bolje se pripremiti za iduće kolo u kojem ćemo ugostiti Splita – kritičan je nakon susreta bio trener kadeta Zadra Marko Selin.




Sedmoricu dvoznamenkastih u pobjedničkim redovima predvodio je Vito Perković s 23 poena i devet skokova, a pratio ga je Andro Mirčeta s 18 koševa, dok je najefikasniji u redovima Bosca bio Luka Petranović s 23 poena, te po pet ukradenih i uhvaćenih lopti.


ZADAR       104


BOSCO       75


(30:23, 31:14, 19:24, 24:14)


Nestali u sto sekundi


Do vrijedne pobjede stigli su i mladi »Entuzijasti« koji su s nešto više muke svladali pulsku Stoju. Premda su košarkaši Diadore krajem prve četvrtine imali ugodnih plus deset, gosti su se u drugoj dionici u potpunosti vratili u igru pa se na veliki odmor otišlo s poravnatih 36:36. Nastavak susreta je donio rezultatsku klackalicu u kojoj je vodstvo bilo čas na jednoj, čas na drugoj strani, no niti jedna momčad se nije uspjela odvojiti na osjetniju prednost pa je za konačni rasplet valjalo sačekati posljednjih sto sekundi u kojima su Zadrani pokazali više mirnoće i stigli do četvrte pobjede u sezoni.


– Dobro smo otvorili utakmicu, ali onda smo ušli u neki njihov »poluritam«, gdje smo pali i nismo trčali kako treba. Drugo poluvrijeme smo bili nervozni te smo promašili desetak otvorenih šuteva, ali na kraju smo stigli do zaslužene pobjede – izjavio je nakon utakmice trener Diadore Toni Vidaić.


«Entuzijaste« je s 35 poena i 18 skokova predvodio Ante Madunić, dok je najefikasniji u gostujućim redovima bio Roko Cetina s 23 koša i osam uhvaćenih lopti.


DIADORA       80


STOJA       74


(23:21, 13:15, 16:21, 28:27)