Petak, 17. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

VRATAR BIOGRADA

Tomić: S pojačanjima idemo po Prvu ligu

Autor: Alen Plahinek

29.09.2023. 11:15
Tomić: S pojačanjima idemo po Prvu ligu

Foto: KRISTIAN VUNIĆ/RK BIOGRAD



Pred rukometašima Biograda je nova sezona u 2.HRL Jug. Prošlu su odlično odradili, no u završnici su »pokleknuli« protiv prvaka Splita i morali su se zadovoljtii drugim mjestom. Nekoliko mjeseci stariji, iskusniji i mudriji, Biograjci kreću u sezonu sutra od 18 sati na gostovanju kod druge momčadi Mehanike-Metković. Kako nam je rekao vratar momčadi, Tomislav Tomić, koji je zakoračio u treće desetljeće karijere, ove će se sezone ponovno napadati titula. Lani je malo nedostajalo…


– Cilj, želje i ambicije su nam kao i prošle sezone, a to je ući u viši rang natjecanja. Jako blizu smo bili prošle sezone, ali nismo uspjeli, no nema veze, idemo opet pokušati. Momčad je dugo na okupu, još smo doveli i dva nova – stara pojačanja, Šimu Markića i Dražen Petrovića, tako da smo više nego kompetentni za borbu za naslov. Smatram da će nam novi dvojac donijeti još ono nešto što je nedostajalo prošle sezone – kaže Tomić i dodaje:


– Pripreme su prošle dobro. Mislim da je trener zadovoljan odazivom i radom, barem većine. Igramo za klub iz ljubavi prema rukometu, nismo profesionalci, ne dobivamo nikakvu novčanu naknadu. Činjenica je da turistička sezona još traje, svi mi radimo neke svoje poslove i dolazimo na treninge koliko možemo, sukladno svim ostalim obvezama, ali, kako sam rekao, napravljen je dobar posao.




Biograd u svojim redovima ima praktično sve domaće igrače.


– Gotovo smo svi iz domaćeg »bazena«. Imamo dosta starijih oni koji igraju godinama, nekoliko igrača je 25-26 godina, što su odlične godine jer imaju iskustvo igranja, a opet imaju i mladenačku poletnost i agilnost. Dolaze i mlade snage koje se dokazuju i na treninzima i utakmicama. Ja sam još tu, uskoro će i 37. godina života pokucati na vrata, ali osjećam da još mogu pridonijeti momčadi i, ono najvažnije, pomoći razvoju mladih. Kada se sve zbroji i oduzme smatram da rukomet u Biogradu ima svijetlu budućnost.