Nedjelja, 19. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

druga liga jug

Šime Markić spasio bod Biogradu, poraz Zadranki

Autor: Šime Ćurko

03.10.2023. 10:34
Šime Markić spasio bod Biogradu, poraz Zadranki

Foto: Arhiva ZL



Počela je sezona u Drugoj rukometnoj ligi Jug. Kod muškaraca Biograd je na premijeri osvojio bod kod druge momčadi Metković Mehanike. Nadali su se igrači Lea Zorice pobjedom krenuti u ambiciozno najavljenu sezonu, u kojoj je cilj prvo mjesto i plasman u Prvu ligu, ali domaćini su se pokazali kao neugodan suparnik. Biograd je prvi put poveo u 54. minuti, kada je povratnik Šime Markić bio strijelac za 20:21.


No, domaćini su u završnici ponovno bili u plusu (22:21), da bi Markić 20 sekundi prije kraja pogodio za podjelu bodova. Za Biograd je zaigrao i Dražen Petrović, koji se vratio u momčad nakon dvije sezone, te je postigao šest golova, jedan manje od Markića.


– Na utakmicu smo krenuli po prve bodove, ali ipak smo kući donijeli samo bod. U Metkoviću nas je dočekala mlada brza poletna ekipa koja je pokazala da se uz dolinu Neretvu uvijek igra dobar rukomet. Utakmica je bila gol za gol, a krajem prvog dijela Metković se odvojio na dva pogotka prednosti.




U drugom dijelu smo nastavili s nizom promašaja, točnije pogođenih vratnica i nismo uspjeli okrenuti rezultat u našu korist sve do zadnjih 10 minuta. Ipak, to nije bilo dovoljno za pobjedu. Bit će bolje, mi to znamo – objavili su na Facebook stranici Biograda, koji će u drugom kolu, u utakmici koja bi mogla imati status derbija, ugostiti Solin.


Zadranke su protiv Petason Vranjica odigrale dobro drugo poluvrijeme, ali minus šest iz prvih 30 minuta koštalo ih je gubitka bodova u prvom nastupu u sezoni. U drugom kolu igračice Maje Mitrović bit će gošće Metkovića