ponedjeljak, 1. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

Reakcije

Dagur Sigurdsson nakon ždrijeba za SP: u Hrvatskoj "Bit će to velik izazov za nas"

Autor: Portal Novi list

30.05.2024. 11:14
Dagur Sigurdsson nakon ždrijeba za SP: u Hrvatskoj

Foto: Dagur Sigurdsson/Foto PIXSELL

Izvukli smo Egipat, promašili Francusku koja je obilježila zadnje vrijeme u rukometu, ali to ne znači da Egipat gledamo kao na slabijeg suparnika - rekao je Islanđanin



RIJEKA Izbornik hrvatskih rukometaša Dagur Sigurdsson prokomentirao je ždrijeb skupina SP-a, koje će se u siječnju i veljači iduće godine održati u Hrvatskoj. Hrvatski rukometaši igrat će u skupini s Egiptom, Argentinom i Bahreinom.


– Bit će to velik izazov za nas, ulazimo u taj period kada nas čeka puno zahtjevnog posla. Izvukli smo Egipat, promašili Francusku koja je obilježila zadnje vrijeme u rukometu, ali to ne znači da Egipat gledamo kao na slabijeg suparnika. Dapače, Egipat imamo i na OI, igrat ćemo s njima prijateljski susret uoči Olimpijskih Igara. Jedna jako dobra i jako ozbiljna selekcija. S Argentinom smo igrali nedavno, dobili smo ih golom razlike i to sigurno govori nešto. I na kraju Bahrein s kojim sam često igrao kao izbornik Japana, koji je jako ozbiljan selekcija. Moramo se dobro pripremiti, u dobrom zdravstvenom stanju dočekati SP, no prije toga imamo olimpijski nastup i sada smo koncentrirani u prvom redu na njega – rekao je Sigurdsson i dometnuo kako je trenutno fokus na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu:


– Imat ćemo dovoljno vremena na ljeto da se pripremimo za Olimpijske igre. Naše pripreme će trajati oko mjesec dana i to je dovoljno vremena. Uvijek imamo jako malo vremena s reprezentacijama, ali za novog trenera uvijek je dobro dobiti olimpijske pripreme, tada mogu staviti svoj pečat na momčad i malo bolje upoznati igrače, tako da se veselim pripremama – kazao je Sigurdsson za HRT.