Subota, 27. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

35 C°

ATP Monte Carlo

Rublev preko Fritza u šesto zemljano finale

Autor: Alen Plahinek

15.04.2023. 18:14
Rublev preko Fritza u šesto zemljano finale

Foto: Reuters



Nevjerojatan meč odigrali su Andrej Rublev i Taylor Fritz u prvom polufinalu ATP Mastersa 1000 u Monte Carlu. Meč koji je vrvio dekoncentracijom, katastrofalnim postotkom osvojenih servisa te nekonzistentnošću, ali je s druge strane bio prekrasan za gledanje. Rublev je nakon malo više dva sata igre i čak četiri sata ukupno, jer je meč prekinut zbog kiše, slavio i otišao u veliko finale sutra popodne. Završilo je 5:7, 6:1 i 6:3 za ruskog tenisača. Daleko najzanimljiviji podatak ovog meča su 13 breakova u 28 odigranih gameova.


Fritz je startao u meč kao stari dizelaš, trebalo mu je da se ugrije, a do toga je Rublev otišao na 2:0. No tada, kako to već standardno biva u Rublevoj igri, dolazi do oscilacija u igri i Fritz se vraća na 2:2. Do tada smo već vidjeli dva breaka, a u sljedeća dva gamea vidjela su se ponovno dva breaka i stvari su bile kao na samom početku meča. Na 3:3, vraća se Rublev iz svoje krize i počinje silovito udarati te ubrzo ponovno oduzima servis Fritz i ima 5:4 te servis za zaključiti set. Međutim, vraća se loša forma ruskog tenisača i Fritz u konačnici s tri gamea zaredom, odnosno s dva breaka prelama set u svoju korist.


Nakon toga sve je za Amerikanca krenulo nizbrdo. Servis nije išao, najjače Rublevo oružje – forhend je proradilo, Fritzov bekend s kojim je izludio Tsitsipasa i prethodnom kolu nije slušao i kola su otišla u nepovrat. Vodio je Rublev u tom drugom setu 4:1 i izgledalo je da će biti lako, međutim na scenu opet dolazi oscilacija u igri. Mučio je Rublev svoj servis – game skoro 10 minuta, Fritz je imao dvije break lopte, no nije išlo i Rus odlazi na 5:1, nakon čega se Fritz pomirio da se odlazi u treći set.




Odlučujući set pak je donio potpuno nešto drugo. Za razliku od prva dva, ovoga je Fritz otvorio bolje, prvi napravio break, međutim odmah je to izgubio. Tada, nakon gubitak tog gamea, dolazi kiša koja je maknula tenisače s terena na skoro dva puna sata. S te pauze mnogo bolji i odmoreniji došao je Rublev, koji je izgledao kao da nije prije toga već više od sat i pol igrao, dok je Fritz izgledao premoreno, a i svađa sa samim sobom ga je pojela. Rublev bez problema radi novi break za 4:2 i u konačnici svojim servisom bez izgubljenog poena pobjeđuje sjajnog Amerikanca.