Četvrtak, 22. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

SP u Kataru

Rosario je slavio Lea Messija i Angela di Mariju, argentinski uspjeh ujedinio navijače gradskih rivala

Autor: Hina

19.12.2022. 12:33
Rosario je slavio Lea Messija i Angela di Mariju, argentinski uspjeh ujedinio navijače gradskih rivala

Foto: Foto REUTERS

Messi je prve nogometne korake napravio u lokalnom klubu Newell's Old Boys, dok je Di Maria igrao u rivalskoj momčadi Rosario CentralROSARIO Ulice Rosarija, rodnog grada Lionela Messija, slavile su u nedjelju do kasno u noć nakon što je Argentina pobijedila Francusku i osvojila svoj treći naslov Svjetskog prvenstva.


Kao i mnogi drugi argentinski gradovi, Rosario, 300 kilometara udaljen od Buenos Airesa, cijeli je dan bio u plavo-bijelim bojama nacionalne zastave, no slavlje u ovom gradu bilo je posebno. Sva tri pogotka Argentine u remiju (3-3) nakon produžetaka postigli su nogometaši rođeni u Rosariju – dva Messi i jedan Angel di Maria.


Messi je prve nogometne korake napravio u lokalnom klubu Newell’s Old Boys, dok je Di Maria igrao u rivalskoj momčadi Rosario Central.
Deseci tisuća ljudi izašli su na ulice ovog grada odmah nakon što je Messi podigao trofej i ostali do večeri. Lokalno nogometno rivalstvo između dva kluba ostavljeno je po strani, jer je cijeli grad slavio pobjedu reprezentacije.


Mikaela Hunco (28) rekla je da je ova pobjeda za nju posebna jer joj je to prvi naslov svjetske prvakinje u životu. Argentina je posljednji put osvojila ovaj trofej 1986. godine. “Biti najbolji na svijetu je neprocjenjivo”, rekla je, a posebno je istaknula da je ponosna na ključne uloge koje su u finalu imali Messi i Di Maria jer su iz Rosarija. “Imamo najbolje igrače ovdje u Rosariju”.