Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

HT Premijer liga

Roko Lukić potpisao za Dinamo

Autor: Paulo Sarić

24.07.2023. 09:21
Roko Lukić potpisao za Dinamo

Foto: ANDREJ JANčIJEV/KSZŽ



Nastavlja se rasipanje talentirane mlade generacije Zadra. Posljednji u nizu košarkaša koji su napustili Višnjik je najkorisniji igrač završnog turnira juniorskog prvenstva Hrvatske Roko Lukić koji je potpisao za zagrebački Dinamo. Lukić je do nagrade za MVP-ja došao na dominantan način ubacivši 24 koša u polufinalnoj pobjedi Zadra nad Cedevitom Junior, da bi u finalnom okršaju obruč Cibone napunio s 20 poena, čemu je dodao i čak 11 uhvaćenih lopti.


Nekadašnji U16 hrvatski reprezentativac, koji je i ovo ljeto dobio poziv izbornika Srđana Subotića za pripreme juniorske reprezentacije, iza sebe ima uspješnu sezonu u donedavnoj razvojnoj momčadi Zadra Jazinama Arbanasima za koje je u seniorskoj konkurenciji u 30 odigranih utakmica prosječno ubacivao 10.6 koševa, uz 3.2 uhvaćene lopte i nešto manje od dvije asistencije po susretu, a posebno se istaknuo u završnici sezone kada je jako dobrim partijama donio pobjede svojoj momčadi prvo protiv Hermes Analitice, a onda i u posljednjem kolu protiv Samobora.


Lukić se time priključio Tomislavu Buljanu, Duji Brali, Michaelu Ružiću, Vitu Perkoviću i Jurici Zagoršaku koji su u posljednjih godinu dana »digli sidro« s Višnjika.


Foto: ANDREJ JANčIJEV/KSZŽ