Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Serie A

Rabiot zabio za pobjedu Juventusa nad Fiorentinom, još dva gola poništena, Brekalo ostao na klupi

Autor: Hina

12.02.2023. 20:55
Rabiot zabio za pobjedu Juventusa nad Fiorentinom, još dva gola poništena, Brekalo ostao na klupi

Foto: Foto REUTERS

Bila je to druga ligaška pobjeda Juventusova u nizu, nakon tri kola bez slavlja, dok je Fiorentina već pet kola bez pobjede



TORINO U susretu 22. kola talijanskog nogometnog prvenstva Juventus je u Torinu pobijedio Fiorentinu sa 1-0.


Pogodak odluke zabio je Adrien Rabiot u 36. minuti.


Torinska “Stara dama” je u 59. minuti zabila i drugi pogodak, no gol Dušana Vlahovića je poništen nakon pregleda video snimke zbog zaleđa. Istu sudbinu doživio je i pogodak gostujućeg veznjaka Gaetana Castrovillija u 89. minuti. Gol koji je zabila momčad Fiorentina poništen je zbog zaleđa i to nakon intervencije video pomoćnika. Hrvatski nogometaš Josip Brekalo nije nastupio za “Viole”.




Bila je to druga ligaška pobjeda Juventusova u nizu, nakon tri kola bez slavlja, dok je Fiorentina već pet kola bez pobjede.


U ranije odigranom susretu Monza je gostovanju pobijedila Bolognu sa 1-0. Jedini gol zabio je Giulio Donati u 26. minuti. Nikola Moro je za Bolognu igrao od 77. minute.


Monza je ovom pobjedom produžila niz bez ligaškog poraza na sedam kola skočivši na deveto mjesto na ljestvici sa 29 bodova, koliko ima i Bologna desetoj poziciji.


U prvom nedjeljnom susretu Udinese i Sassuolo su odigrali neriješeno 2-2. Svi su golovi pali u prvom poluvremenu. Vrlo rano, već u prvoj minuti je domaćina u vodstvo doveo Udogie, ali su gosti uzvratili i za 1-1 je pet minuta kasnije zabio Matheus Henrique. Na 2-1 u 28 za Udinese zabija Bujol, a na kraju prvog poluvremena u sudačkoj nadoknadi za Sassuolo izjednačuje Perez.


Hrvatski nogometaš Martin Erlić je odigrao cijelu utakmicu za Sassuolo.


Na ljestvici vodi Napoli sa 56 bodova ispred Intera sa 43, dok Atalanta, Roma i Milan imaju po 41 bod.


Juventus je sada deveti (29), a Fiorentina na 14. mjestu (24).


Večeras se još sastaju Napoli i Cremonese, dok u ponedjeljak igraju Verona – Salernitana, te Sampdoria – Inter.