Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Novosti iz zelenog tabora

Puntamika organizira Tjedan otvorenih vrata

Autor: Andrija Dešpoja

29.08.2023. 17:47
Puntamika organizira Tjedan otvorenih vrata

Foto: Mate Komina



Nekoć stalni stanovnik elitnog ranga hrvatske košarke Opus Puntamika u nadolazećoj sezoni će nastupati u trećem razredu domaće ligaške piramide. Igrači pod vodstvom Jakova Vladovića pridružili su se Diadori i Sukošanu u natjecanju koje počinje u listopadu, no evidentan pad s konja na magarca u redovima »Zelenih« nastoje amortizirati akcijama kojima žele privući mlade i talentirane dečke da se priključe klubu i tako stvoriti zalog za blistaviju budućnost.


S Tjednom otvorenih vrata koji se održava na Višnjiku Puntamičani su krenuli prije osam dana, a kada se održavaju treninzi i tko ih predvodi detaljnije je pojasnio predsjednik i sportski direktor kluba Marin Pijaca.


– Uz juniore i neke seniore koji svaki dan treniraju od 21 sat, prošlog tjedna su s radom počeli kadeti, točnije godište 2007./08. koje trenira Stipe Šarlija u terminu od 11 do 12.30 sati, dok su danas (jučer op.a.) krenuli i pretkadeti tj. godište 2009./10. na čelu s Darkom Frakinom u terminu od 12.30 do 14 sati.




Takav model će trajati sve do početka školske godine, može doći tko god hoće, naravno u pripadajuću dobnu kategoriju i ovom prilikom pozivam sve koji nisu još upoznati s Tjednom otvorenih vrata da svakako dođu do Višnjika i okušaju se u treninzima na čelu s našim klupskim trenerima.


Pored spomenutih Šarlije i Frakina tu smo još Marki Blaslov, Jakov Vladović i ja, dok se za kondicijsku pripremu brine Dario Martinoski – istaknuo je Pijaca.


Nezaobilazno je pitanje kada bi s radom trebala krenuti prva momčad koju će kao i lani s klupe voditi Jakov Vladović.


– Seniorska momčad bi s pripremama trebala započeti 11. rujna na Višnjiku kada ćemo također organizirati dane otvorenih vrata i tako dati priliku mladim igračima da se pokažu – otkrio je Pijaca.