Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

WTA Linz

Prva nositeljica prejaka za našu Donnu

Autor: A.P.

10.02.2023. 20:49
Prva nositeljica prejaka za našu Donnu

Foto: Reuters



Unatoč sjajnim partijama na ovom turniru, Maria Sakkari bila je prejak protivnik za Donnu Vekić. Prva nositeljica i sedma igračica svijeta porazila je našu tenisačica rezultatom 6:3, 7:6.


Meč je počeo servis gameom Sakkari što je automatski stavila Grkinju u malu prednost. Do velike prednosti došla je u četvrtom gameu kada radi “break”, dok u sljedećem gameu svoj dobrim servisima potvrđuje break prednosti i odlazi na velikih 4:1. U tom trenutku set je praktički bio izgubljen.


Drugi set nije počeo ništa bolje jer je Donna odmah izbuila svoj servis, no ubrzo ga i vraća stoga su stvari vraćene na početak. Pri rezultatu 3:3, Donna ponovno gubi svoj početni udarac. Kada se činilo da je sve gotovo jer je Sakkari servirala za meč, Donna radi break i vraća sve izgubljeno. U sljedećem gameu Donna je ponovno “visjela”, no uspjela se izboriti za nastavak susreta.




Na kraju drugi set je otišao u tie-break, gdje je Donna imala čak 5 set lopti, od čega 3 vezane, no nije uspjela. Kvaliteta Marie Sakkari u konačnici je ipak presudila.


Sakkari u polufinalu sada čeka bolju iz susreta naše Petre Martić i Dankinje Tausen, čiji meč je na rasporedu večeras.