ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Tužna obljetnica

Prije 16 godina stradao je Hrvoje Ćustić

Autor: A.P.

29.03.2024. 11:51
Prije 16 godina stradao je Hrvoje Ćustić

Foto: Arhiva ZL



29. ožujka 2008. godine, lijep proljetni dan zasjao je na horizontu, još kada su se u tu jednadžbu dodale činjenica kao što su subota i da Zadar na Stanovima dočekuje Cibaliju, gotovo da ništa nije moglo poći po krivu. No, pošlo je. I to onako – najgore.


U četvrtoj minuti Subašić ispucava loptu, Hrvoje Ćustić i Tomislav Jurić trče za loptom i Jurić nakon tog duela osvaja loptu, a Hrvoje ostaje nepomično ležati kod “prokletog” nezaštićenog betonskog zida ispod Istočne tribine. Lijep proljetni dan pretvorio se u najgoru noćnu moru. Zanijemili su svi na stadionu.


Znalo se odmah da nije dobro, a kada su iz bolnice stigle informacije da Hrvoje ima nagnječenje mozga i frakturu lubanje, ostalo je samo vjerovati da on to može preživjeti. Na prvu je djelovalo dobro, no kasno navečer 2. travnja stanje se iznimno pogoršalo, a 3. travnja nebo je dobilo novog anđela. Ako se pita Zadrane – Dvanaestog anđela.




U trenutku odlaska u nebeska prostranstva Hrvoje je imao samo 24 godine u kojih je stalo čak 127 utakmica elitnog ranga hrvatskog nogometa. Zadar, a ni hrvatski nogomet, nikad, ali baš nikad, neće zaboraviti Hrvoja Ćustića. Najbolji način kojim se to pokazuje je 2. izdanje Međunarodnog memorijalnog turnira u njegovu čast, koji počinje u utorak od 17 sati.