Petak, 8. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

-1 C°

Englez Oliver

Poznato tko će suditi Hrvatskoj protiv Brazila, Vatrenima je dijelio pravdu već četiri puta

Autor: Hina

08.12.2022. 07:26
Poznato tko će suditi Hrvatskoj protiv Brazila, Vatrenima je dijelio pravdu već četiri puta

Foto: Michael Oliver/Foto REUTERS

Na ovom SP-u je već sudio dvije utakmice, Meksiko - Saudijska Arabija (2-1), te Kostarika - Japan (1-0)DOHA Engleski sudac Michael Oliver (37) sudit će četvrtfinalni ogled Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Brazila u petak, 9. prosinca na stadionu Education City u Al Rayyanu.


Asistirat će mu sunarodnjaci Stuart Burt i Gary Beswick. Četvrti sudac bit će Alžirac Mustapha Ghorbal. Nizozemac Pol van Boekel je VAR sudac, Talijan Massimiliano Irrati je asistent VAR-a, dok će na VAR zaleđe paziti Amerikanka Kathryn Nesbitt.


Oliver sudi u elitnom razredu engleskog nogometa od 2010. godine, od 2012. godine ima FIFA-inu značku, a od 2018. je u UEFA -inoj elitnoj skupini sudaca.
Na ovom SP-u je već sudio dvije utakmice, Meksiko – Saudijska Arabija (2-1), te Kostarika – Japan (1-0).


“Vatrenima” je do sada sudio već četiri puta, a zanimljivo sudio je i posljednju utakmicu između Hrvatske i Brazila, prijateljski ogled na Anfieldu u lipnju 2018. koji je “Selecao” dobio s 2-0.


Sudio nam je i u susretu Lige nacija protiv Portugala koji smo izgubili s 2-3, zatim prijateljski dvoboj protiv Južne Koreje 2013. godine, kada su “Vatreni” slavili s visokih 4-0.


Posljednji put sudio nam je u listopadu prošle godine u kvalifikacijama za ovo SP na Cipru gdje je hrvatska vrsta slavila 3-0.