Srijeda, 17. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

38 C°

Borna Barišić

Povremeni hrvatski reprezentativac se pridružuje Oršiću u redovima turskog prvoligaša

Autor: Portal Novilist.hr

25.06.2024. 20:00
Povremeni hrvatski reprezentativac se pridružuje Oršiću u redovima turskog prvoligaša

Foto: Foto V. KARUZA

Na kraju prošle sezone Barišiću je istekao ugovor s Rangersom, a u škotskom klubu je boravio od 2018. godineTRABZON Borna Barišić, povremeni hrvatski nogometni reprezentativac, postao je, kako se i najavljivalo, novi član turskog prvoligaša Trabzonspora.


Na svojim društvenim mrežama Trabzonspor je objavio dolazak hrvatskog lijevog bočnog igrača koji je kao slobodan igrač potpisao ugovor na dvije godine, uz mogućnost produljenja na još jednu. Barišić se tako u ovom klubu pridružio Mislavu Oršiću, koji je prošle sezone igrao vrlo malo zbog teže ozljede, a u Trabzonsporu je prošle sezone na posudbi iz Udinesea igrao i Filip Benković.


Na kraju prošle sezone Barišiću je istekao ugovor s Rangersom, a u škotskom klubu je boravio od 2018. godine. Profesionalnu karijeru je počeo u BSK-u iz Bijelog Brda, a potom je do odlaska u Škotsku igrao za Osijek, Dinamo i Lokomotivu.
Otkako je Zlatko Dalić izbornik 31-godišnji Barišić je često bio u krugu hrvatske reprezentacije za koju je odigrao 35 utakmica uz jedan pogodak. Za aktualni EURO nije pozvan.


Trabzonspor je prošle sezone osvojio treće mjesto u turskoj Superlig.