Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Kod pet nebodera

Počele pripreme za izgradnju igrališta posvećenog Krešimiru Ćosiću

Autor: Portal ZL

18.07.2023. 10:59
Počele pripreme za izgradnju igrališta posvećenog Krešimiru Ćosiću

Foto: Snimio čitatelj



Jutros je na košarkaškom igralištu kod pet nebodera počelo uklanjanje koševa. Kako doznajemo, započele su pripreme za izgradnju košarkaškog terena u čast velikanu Krešimiru Ćosiću koje Zadranima poklanja bosanskohercegovački košarkaški reprezentativac i igrač NBA ekipe Portland Trail Blazersa, Jusuf Nurkić.


Iako je poznat kao grad košarke, u Zadru dosad nije postojao niti jedan košarkaški teren koji nosi ime legendarnog Krešimira Ćosića. Uz Nurkićevu pomoć, ta situacija će se sada i službeno promijeniti. On je za Zadar nastupao prije deset godina, davne 2013. i uvijek je isticao svoju ljubav prema “najkošarkaškijem gradu na svijetu”.





– Velika želja jednako velikog čovjeka i našeg doživotnog navijača Jusufa Nurkića košarkaško je igralište s imenom najvećeg hrvatskog košarkaša svih vremena – Krešimira Ćosića! Jusuf je tako u čast Kreši odlučio Zadru pokloniti igralište koje će se nalaziti kod Pet Nebodera! Hvala ti Nurk, velik si. Tvoji Zadrani, napisali su u KK Zadru.


Oko poklanjanja igrališta oglasio se i sam Nurkić na svom Facebook profilu.


– Moji Zadrani, kako u Zadru nema službeno košarkaško igralište po imenu Krešimira Ćosića, moja želja je bila da to promijenim i konačno imamo dogovor. Poklonit ću igralište za djecu gradu Zadru u čast velikog Kreše Ćosića. Lokacija košarkaškog igrališta: Pet Nebodera Zadar. Drago mi je da sam uz koordinaciju divnih ljudi uspio doći do realizacije, napisao je u objavi na Facebooku.