ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Ligaški izazovi

Plusice u Požegi, Jazine u Samoboru

Autor: Šime Ćurko

09.03.2024. 13:19
Plusice u Požegi, Jazine u Samoboru

Foto: Andrej Jančijev/ŽKK Zadar Plus



Košarkašice Zadar Plusa do kraja sezone u Premijer ligi očekuje još pet utakmica. Prva je na rasporedu sutra (nedjelja) u 20 sati u Požegi kod domaćeg Plamena, koji je s 14 pobjeda i tri poraza na drugom mjestu. Zadranke su devete (5-12) i u središte Zlatne doline putuju sa željom što boljeg otpora favoriziranim domaćim igračicama. Iako teoretski još nije sve gotovo u Zadar Plusu računaju da su potvrdili ostanak u ligi, što je i bio cilj za prvu sezonu u najjačem domaćem rangu.


– Uz sve probleme koje je ekipa imala, počevši od nedostatka dvorane i termina za trening, uspjeh je što smo ostali u ligi. Više od toga u ovim uvjetima trenutačno se ne možemo očekivati. Sve dobro što napravimo u utakmicama koje nas još očekuju, pa tako i u Požegi, bit će dodatni bonus – kaže Šime Kraljević, trener Zadranki.


NBA ritam Jazina


Čak tri utakmice Prve muške odigrat će košarkaši Jazina Arbanasa u pet dana. Igrače Roka Jurline sutra (nedjelja) u 14:30 sati očekuje dvoboj 22. kola kod Samobora, u utorak će u utakmici 23. kola biti gosti Crikvenice, a NBA ritam zaključit će u četvrtak 12. ožujka, kada ih u zaostalom dvoboju 20. kola očekuje još jedno gostovanje, ovaj put u Slavonskom Brodu kod Marsonije. U nastavak sezone klub koji ima status razvojne momčadi KK-a Zadra ulazi bez Filipa Krajine, koji je otišao u Škrljevo i Srđana Brocića, novog člana Alkara.




– Ovo je novi primjer da iz našeg kluba igrači idu samo u veće rangove i puno bogatije klubove, no pri tome i naš klub bude na dobitku. Želimo da zadnju četvrtinu natjecanja, i preostalih šest utakmica u Prvoj ligi, gdje je ostanak već odavno osiguran, igraju samo juniori i mlađi seniori Zadra. To će im puno značiti u pripremi za završnicu juniorskog prvenstva, gdje će tražiti naslov prvaka – objavili su na Facebook stranici Jazina, koje su s 11 pobjeda i devet poraza na sedmom mjestu u ligi.