Četvrtak, 4. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Karlovac Open

Plovaniji čak devet zlata na međunarodnoj sceni

Autor: Alen Plahinek

31.05.2024. 10:00
Plovaniji čak devet zlata na međunarodnoj sceni

Foto: TK Plovanija



Članovi TK Plovanija nastupili su na 25. Croatia Karlovac Openu. Na natjecanju je bilo 14 članova Plovanije, a u svoj grad vratili su se s 15 medalja te peharom za prvo ekipno mjesto u konkurenciji najmlađih u disciplini kick. Ukupno gledajući Plovanije je završila četvrta na ovom velikom međunarodnom natjecanju koje je okupilo preko 500 natjecatelja iz deset država.


Zlata su natjecatelji Plovanije redali, gdjegod su stigli. Benjamin Brkljača, Dorian Hercig, Viktoria Čačić, Josip Marić, Anđela Čačić i Manuela Pavić osigurali su zlatno odličje u najmlađoj kategoriji na natjecanju. Nina Brkić, Mate Brkić i Leona Lleshi u istoj su konkurenciji bili srebrni.  Ovo nisu bili jedini uspjesi Plovanije. Zlatom se okitio i Gabrijev Kraljev u borbama kod dječaka do 33 kg, Leona Lleshi je srebru dodala i zlato u borbama mlađih kadetkinja do 40 kg dok je Maks Baraba je slavio u konkurenciji kadeta do 52 kg. Luana Lleshi je osvojila srebro u kategoriji do 22 kg kao i Amber Lukić u kategoriji kadetkinja do 52 kg. Brončano odličje osvojila je Nika Zelić.


– Neki od natjecatelja u kickovima nastupili su po prvi put, a u borbama je nekima za klub bio prvi ili drugi nastup tako da su nas krajnji rezultati ugodno iznenadili i donijeli nam samo još dodatan vjetar u leđa. Čak 14 natjecatelja,15 medalja i to 9 zlata, 5 srebra i 1 bronca samo su dodatan pokazatelj kvalitete rada našeg kluba – istaknuo je trener Antonio Čačić.