Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

ATLETIKA

Peto mjesto za Glavić i Bujan na Seniorskom Prvenstvu Hrvatske

Autor: Šime Ćurko

15.07.2023. 16:59
Peto mjesto za Glavić i Bujan na Seniorskom Prvenstvu Hrvatske

Foto: HAS



Dva peta, jedno šesto, dva sedma i jedno 11. mjesto učinak je članova Atletskog kluba Fortius na seniorskom Prvenstvu Hrvatske održanom u Karlovcu. Tea Glavić, koja je bila i jedina Fortiusova (prava) seniorka, u skoku u vis je imala peti rezultat (1,65 m).


– Glavić je podsjetila na vremena kad joj je skok u vis bio najjača disciplina. Na 1,70 m u drugom pokušaju nedostajali su joj milimetri za uspješan preskok – kaže Edi Stipić, trener Fortiusa. Peto mjesto osvojila je i Jana Bujan u troskoku (11,59 m), dok je u skoku u dalj bila šesta (5,63 m).


– Jana je još jednom pokazala izuzetnu konstantnost tijekom cijele sezone, pa tako i na ovom natjecanju, što je znak da će brzo doći i skok preko 12 m. Šteta što je u četvrtoj seriji troskok bio prijestup, budući da je bio vidljivo dalji od osobnog rekorda. U skoku u dalj je ostvarila dobar rezultat jer je prošli tjedan bila virozna, a i uoči natjecanja se mučila s energijom i povraćanjem. Unatoč tome imala je uspješnu izvedbu – dodaje Stipić.


Foto: HAS




Marcela Rušev je nastupila na 100 m i u kvalifikacijskoj utrci s rezultatom 12,61 sekundi izborila finale, gdje je u nešto sporijoj utrci (12,73) bila sedma.


– Valja napomenuti da je Marcela unatoč nervozi oko završetka srednje škole i polaganju mature marljivo trenirala i ostvarila ovaj vrijedan rezultat.


Miriam Medved je nastupila u dvije discipline, na 800 m je imala šesto vrijeme (2:17,70), dok je na 400 m bila 11. (59,33).


– I Miriam je nastupila bolesna te je bilo za očekivati da će se to osjetiti na postignutim rezultatima. Svejedno bravo za sve, bilo je bitno nastupiti i odmjeriti snage s najboljima, što daje nadu za seniorske medalje u budućnosti – zaključio je Stipić.