ponedjeljak, 24. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

31 C°

Tri na tri

Paulo Marčev: 'Nismo bili među favoritima, ali smo izborili PH'

Autor: Juraj Vunjak

23.05.2024. 10:11
Paulo Marčev: 'Nismo bili među favoritima, ali smo izborili PH'

Foto: KK Diadora



Završen je šesti Diadora Open, košarkaški turnir »tri na tri«, odigran na vanjskim terenima ŠC Višnjik. Prvo mjesto i novčanu nagradu od tisuću eura osvojila je momčad 3×3 Diadora, za koju su nastupili kapetan Luka Žilić, potom Marin Knežević, Paolo Marčev, Marin Jeličić. Kroz skupnu fazu izravan nastup u polufinalima izborili su Stara Škola i Sportko, dok su kroz četvrtfinala svoj put u borbu za finale tražili SOM Sport i 3×3 Diadora. Najveće bitke bile su u polufinalima u kojima je prvi nositelj turnira, Stara Škola, osigurala finale pobjedom (21:17) protiv SOM Sporta dok je 3×3 Diadora u velikom okršaju četvrtog i trećeg nositelja slavila s 21:17 protiv Sportka. Finale je donijelo reprizu okršaja iz skupine između 3×3 Diadore i Stare Škole. Premda je u skupini Stara Škola opravdala ulogu prvog nositelja turnira i zasluženo slavila, 3×3 Diadora je do finala očito dosegnula »radnu temperaturu« te nakon velike borbe upisala pobjedu nakon deset minuta igre rezultatom 18:17 i osigurala plasman na Završni turnir Prvenstva Hrvatske, koji će se održati u Ninu 26. i 27. srpnja.


– Presretni smo zbog osvajanja turnira. Mislim da nas nitko nije stavljao u ulogu favorita. Odigrali smo pravi basket i pokazali da se možemo nositi s najboljim hrvatskim ekipama. Lijepa je vijest da smo se plasirali na Prvenstvo Hrvatske, što nije mala stvar. Želim zahvaliti organizatorima i publici na još jednom uspješnom turniru te čestitati svojim suigračima. »Ginuli« smo od prve do zadnje sekunde jedan za drugoga i to nam se vratilo na najbolji mogući način. Na Prvenstvu Hrvatske mogu samo obećati da ćemo dati sve od sebe kao i uvijek do sada – izjavio je Luka Žilić, kapetan 3×3 Diadore.





Osim seniorskog održana su četiri turnira za mlađe kategorije. Kroz Plazma Sportske igre mladih natjecali su se dječaci do 13 i 15 godina te djevojčice do 15 godina. Osam momčadi natjecalo se u kategoriji do 13 godina, a pobjedu su odnijeli igrači iz momčadi pod imenom Dominacija. Viceprvaci su Četiri mušketira dok je treće mjesto osvojio sastav Nered. Kod ženskih kategorija prvi je bio ŽKK Zadar, a viceprvakinje su prva ekipa ŽKK Zadar Plus, dok je treće mjesto zauzela druga ekipa ŽKK Zadra. Što se tiče kategorije do 15 godina prvo mjesto zauzeli su Mamba Mentality, druga je bila Fontana, a treće mjesto zauzela je prva ekipa Zare. Osim Prvenstva Hrvatske za seniore odigrano je izdanje PH i za U17 kategoriju, a u njoj je nakon produžetka i dvice za pobjedu nastup na Završnom turniru ostvarila momčad Diadore U-17. Sjajnu borbu i otpor u finalu pružili su momci iz Plovanije dok je treće mjesto zauzela ekipa Bile Mambe.


– Čestitamo svim ekipama koje su nastupile na turniru, posebno prvacima. Hvala svima koji su bili s nama i ove godine i nadamo se da ćemo se u još većem broju vidjeti sljedeće godine – rekao je Donat Vidov, glavni organizator turnira.