Srijeda, 6. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Košarka

Ovo su starteri za NBA All-Star utakmicu. LeBron i Giannis kapetani, Jokić i Dončić izabrani na Zapadu

Autor:

27.01.2023. 10:30
Ovo su starteri za NBA All-Star utakmicu. LeBron i Giannis kapetani, Jokić i Dončić izabrani na Zapadu

Foto: LeBron James/Foto REUTERS

Uz LeBrona, iz Zapadne konferencije izabrani su Nikola Jokić, Zion Williamson, Stephen Curry i Luka Dončić, a Istok će uz Antetokounmpa predstavljati Kevin Durant, Jayson Tatum, Kyrie Irving i Donovan MitchellLOS ANGELES Objavljena su imena desetorice igrača koji će startati na ovogodišnjoj NBA All-Star utakmici. Kapetani su, s obzirom na najveći broj glasova navijača, LeBron James i Giannis Antetokounmpo.


LeBronu je to šesta uloga kapetana, dok je Giannisu treća. Oni će birati svoje suigrače s popisa osmorice igrača koji su izabrani nakon pribrajanja glasova igrača i predstavnika medija, pa su tako glasovi navijača vrijedili 50 posto, a igrača i predstavnika medija po 25.


Uz LeBrona, iz Zapadne konferencije izabrani su Nikola Jokić, Zion Williamson, Stephen Curry i Luka Dončić, a Istok će uz Antetokounmpa predstavljati Kevin Durant, Jayson Tatum, Kyrie Irving i Donovan Mitchell.


Igrači i mediji htjeli su Embiida kao startera, ali navijači su ga svrstali na četvrtu poziciju pa će kamerunski centar započeti na klupi.


Bojan Bogdanović završio je na 18. mjestu među krilima i centrima Istoka sa 134.403 glasa navijača i 18 drugih igrača. U istoj konkurenciji na Zapadu Ivica Zubac dobio je 27.537 glasova navijača i tri igrača.


Preostalih 14 igrača izabrat će treneri, a eventualne zamjene zbog ozljeda odredit će čelnik NBA lige Adam Silver.


LeBronova momčad već je dvaput svladala Giannisovu, a ovogodišnji okršaj bit će im treći zajednički.