Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Svjetski skijaški kup

Zrinka Ljutić ostvarila rezultat karijere u slovačkoj Jasni!

Autor: Hina

21.01.2024. 13:34
Zrinka Ljutić ostvarila rezultat karijere u slovačkoj Jasni!

Foto: Zrinka Ljutić/Foto REUTERS

Ljutićka je zaključila utrku s 14 stotinki zaostatka od pobjednice Mihaele ShiffrinJASNA Hrvatska skijašica Zrinka Ljutić osvojila je drugo mjesto slaloma Svjetskog kupa u slovačkom zimovalištu Jasna, što joj je najbolji rezultat u karijeri.


Prije godinu dana je u češkom Spindlerovu Mlinu 19-godišnja Zagrepčanka došla do trećeg mjesta što joj je, do danas, bilo jedino postolje u karijeri.


Ljutić je po ledenoj slovačkoj stazi ugrozila i Amerikanku Michaeli Shiffrin, koja je uoči zadnje dionice utrke bila poravnata sa hrvatskom uzdanicom, ali je nakraju ipak bila brža “malih 14 stotinki” od Zrinke.  Hrvatska čeka žensku pobjedu dugih 18 godina, još od vremena Janice Kostelić, a u Jasni  nije bila nikad bliže.   Ljutić nije završila zadnja četiri slaloma, ali je sjajan nastup u Slovačkoj najavila u subotu, kada je Zrinka bila četvrta u veleslalomu, što joj je najbolji plasman u toj disciplini u karijeri.
Treće mjesto u slalomu osvojila je Šveđanka Ana Swenn Larsson (+0.81).


Druga hrvatska predstavnica Leona Popović je startala kao druga u prvoj vožnji i vrlo brzo je odustala.


U poretku slaloma vodi Shiffrin s 630 bodova, a Ljutić je 12. s 161 bodom, dok je u ukupnom poretku Zrinka 11. s 338 bodova.