Srijeda, 24. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

35 C°

Svjetski skijaški kup

Zrinka Ljutić i Leona Popović nisu završile drugu vožnju u Saalbachu

Autor: Hina

16.03.2024. 15:45
Zrinka Ljutić i Leona  Popović nisu završile drugu vožnju u Saalbachu

Foto: Leona Popović/Foto REUTERS

Pobjednica Saalbacha je Shiffrin, koja je već ranije osigurala mali Globus u ovoj discipliniSAALBACH Hrvatske skijašice Zrinka Ljutić i Leona Popović pale su u drugoj vožnji zadnjeg slaloma sezone u austrijskom Saalbachu, dok je 60. slalomsku pobjedu upisala Amerikanka Michaela Shiffrin.


Ljutić je sa startnim brojem šest u prvoj vožnji bila odlična treća, te se očekivalo da će nastaviti seriju od tri uzastopna druga mjesta. No, Zagrepčanka je pogriješila već kod trećih-četvrtih vrata, a malo kasnije je izletjela.


Leona Popović je u prvoj vožnji bila 11., a u drugom laufu je izletila sa staze i ostala ležati u snijegu, držeči se za koljeno. Srećom, nakon nekog vremena se pridignula i stala na noge.
Pobjednica Saalbacha je Shiffrin, koja je već ranije osigurala mali Globus u ovoj disciplini, druga je bila Norvežanka Mina Fuerst Holtmann (+0.54), a treća vodeća nakon prve vožnje Šveđanke Anna Swenn Larson (+0.63).


U poretku slaloma Ljutić je osma s 321 bodom, a Popović je 15. s 183 boda. Prva je Shiffrin (830) ispred Nijemice Lene Duerr (508) i Slovakinje Petre Vlhove (505).


U ukupnom poretku Ljutić je ostala 12. s 560 bodova, a Popović 43. s 183.