Utorak, 2. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

Imenovanje

Zoran Milanović imenovao povjerenika Predsjednika za sport, riječ je o trofejnom vaterpolisti

Autor: Hina

31.05.2024. 21:57
Zoran Milanović imenovao povjerenika Predsjednika za sport, riječ je o trofejnom vaterpolisti

Foto: Tomislav Paškvalin/Foto PIXSELL

Ovaj 62-godišnjak je dobitnik i brojnih pojedinačnih nagrada



ZAGREB Predsjednik Republike Zoran Milanović imenovao je proslavljenog hrvatskog olimpijca Tomislava Paškvalina povjernikom Predsjednika RH za sport, a njegova odluka stupa na snagu 1. lipnja, navedeno je u službenom priopćenju.


Tomislav Paškvalin jedan je od najtrofejnijih hrvatskih vaterpolista koji je s reprezentacijom bivše države osvojio dvije zlatne olimpijske medalje, u Los Angelesu 1984. i Seoulu 1988., svjetski je prvak iz Madrida 1986., pobjednik Svjetskog kupa 1987., viceprvak Europe 1985. i 1987. te osvajač zlatnog odličja na Mediteranskim igrama 1983.


Ovaj 62-godišnjak je dobitnik i brojnih pojedinačnih nagrada. Najznačajnija među njima je godišnja državna nagrada za šport “Franjo Bučar”, koju je dobio 2007.




Nakon igračke karijere, ostao je u aktivan u dionik u sustavu hrvatskog sporta. U srpnju 2014. imenovan je pomoćnikom ministra znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske zaduženim za Upravu za sport. Bio je ravnatelj Centra za istraživanje i razvoj športa pri Zagrebačkom športskom savezu, što je uključivalo pripremu analitičkih studija potrebnih za izradu strateških dokumenata iz djelatnosti sporta na razini grada Zagreba. Obnašao je i dužnost direktora Hrvatskog olimpijskog centra Bjelolasica.


Paškvalin je trenutačno potpredsjednik Hrvatskog kluba olimpijaca, član Skupštine Hrvatskog olimpijskog odbora te potpredsjednik Društva sportaša veterana i rekreativaca.