Nedjelja, 30. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

fantastičan rezultat

Zadranin Matej Nevešćanin ostvario najbolji hrvatski rezultat u povijesti skakanja u vodu!

Autor: Šime Ćurko

20.06.2024. 21:21
Zadranin Matej Nevešćanin ostvario najbolji hrvatski rezultat u povijesti skakanja u vodu!

Foto: Arif Sitnica



Matej Nevešćanin postavio je novi povijesni nacionalni doseg u skokovima u vodu. U svom prvom nastupu na seniorskom Europskom prvenstvu u skokovima u vodu, koje se ove godine održava u Beogradu, član KSV Zadar 2011 u kvalifikacijama je osvojio šesto mjesto na dasci 1 m i postao prvi Hrvat koji je izborio finale EP-a. U kvalifikacijama je nastupilo 25 skakača, a Nevešćanin je imao 316.10 bodova.


Korak do finala, koje je izborilo 12 najboljih, ostao je još jedan Zadranin, Marko Huljev (KSV Zadar), koji je s 298.90 bodova bio 13., s malim zaostatkom (1.25 bodova) za 12. Ukrajincem Bogdanom Čizovskim.


U finalu Nevešćanin je završio na sedmom mjestu s 329.10 bodova. Nakon svih šest skokova Nevešćanin je bio između petog i sedmog mjesta. Zlatni je bio Poljak Andrzej Pzeszutek (394.40), dok su srebro i bronca otišli u Italiju. Drugi je bio Matteo Santoro (najbolji u kvalifikacijama), a treći Stefano Belotti (370.50).




– Trener Šime Perić i ja prezadovoljni smo ovim rezultatom. Naravno, ako niste prvi uvijek možete reći da je moglo biti bolje, ali kad se podvuče crte na moj prvi nastup na Europskom prvenstvu možemo reći da smo ostvarili ono što smo željeli. U finalu sam imao malo lošiji peti i šesti skok, ali to je sport.


Ne može uvijek sve biti savršeno. Imam još dvije discipline i jako smo optimistični uoči ta dva nastupa – rekao je Nevešćanin, kojeg u subotu očekuje nastup u olimpijskoj disciplini s daske 3 m, a debi na EP-u završit će u nedjelju u sinkro skokovima u paru s Davidom Ledinskim. Još uvijek se čeka odluka oko putnika na Olimpijske igre u Parizu, za koje ovaj sjajni mladi zadarski skakač ima velikih izgleda.