Utorak, 23. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

36 C°

Odlučeno

HOO odlučio tko će nositi hrvatsku zastavu na otvaranju OI u Parizu

Autor: Hina

20.06.2024. 19:00
HOO odlučio tko će nositi hrvatsku zastavu na otvaranju OI u Parizu

Foto: Foto REUTERS

Drugi put zaredom streljaštvo će dati olimpijskog stjegonošu, nakon što je, također zlatni olimpijac iz Rija 2016., Josip Glasnović, nosio hrvatsku trobojnicu na svečanosti otvaranja Igara u TokijuZAGREB  Džudašica Barbara Matić i strijelac Giovanni Cernogoraz nosit će hrvatsku zastavu 26. srpnja na svečanosti otvaranja ljetnih Olimpijskih igara u Parizu, priopćio je HOO.


Odluku o tome, na temelju pristiglih prijedloga nacionalnih sportskih saveza olimpijskih sportova, donijelo je Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) na elektroničkoj sjednici u četvrtak.


Iako Barbara Matić još nije na popisu HOO-ovih evidentnih kandidata za Pariz, a taj status ima osiguran kao svjetski broj jedan, a dvostruka svjetska prvakinja je pet dana uoči službene objave vijesti o nastupu na svojim trećim olimpijskim igrama, izabrana i za nositeljicu hrvatske trobojnice u Parizu.
Giovanni Cernogoraz je rezultatski obilježio predolimpijsku 2023. godinu naslovima svjetskog i europskog prvaka, a u trofejnoj kolekciji najjače mu sjaji olimpijsko zlato iz Londona 2012. godine. Podsjetimo, Cernogoraz je bio i sportaš 2023. godine u HOO-ovu izboru, jednako kao i Barbara Matić koja je naslov sportašice godine podijelila sa sugrađankom Lenom Stojković iz taevondoa.


Drugi put zaredom streljaštvo će dati olimpijskog stjegonošu, nakon što je, također zlatni olimpijac iz Rija 2016., Josip Glasnović, nosio hrvatsku trobojnicu na svečanosti otvaranja Igara u Tokiju, skupa s atletičarkom Sandrom Perković.