Petak, 22. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Roland Garros

Ukrajinka Marta Kostjuk se odbila rukovati s Arinom Sabalenkom nakon poraza u prvom kolu Roland Garrosa

Autor: Hina

28.05.2023. 14:06
Ukrajinka Marta Kostjuk se odbila rukovati s Arinom Sabalenkom nakon poraza u prvom kolu Roland Garrosa

Foto: Marta Kostjuk i Arina Sabalenka/Foto REUTERS

Odbijanjem rukovanja Ukrajinka je ponovila ono što je već napravila na US Openu kada joj je s druge strane mreže bila još jedna Bjeloruskinja Victoria AzarenkaPARIZ  Ukrajinka Marta Kostjuk u nedjelju se odbila rukovati s Bjeloruskinjom Arynom Sabalenkom nakon poraza od 6-3, 6-2 u prvom kolu Roland Garrosa.


Podrijetlom iz Kijeva, Kostjuk smatra da su teniske vlasti previše popustljive prema ruskim i bjeloruskim igračima u mjerama poduzetim kao odgovor na rusku invaziju na Ukrajinu.


Današnjim odbijanjem rukovanja Ukrajinka je ponovila ono što je već napravila na US Openu kada joj je s druge strane mreže bila još jedna Bjeloruskinja Victoria Azarenka.
Kada je danas odlučila ne pozdraviti Sabalenku, to je izazvalo zviždanje publike. Bjeloruskinja je pomislila da su zvižduci namijenjeni njoj te je izvela ironičan naklon pred tribinama.


“Oprostite, prvo sam mislila da je to za mene”, objasnila je Sabalenka u interviewu nakon meča. “Bila sam malo iznenađena, ali poslije sam osjetila vašu podršku. Zato vam puno hvala, to je vrlo važno. Bio je to vrlo težak meč na emocionalnoj razini”.


“Nije važno ako me mrzi”, rekla je prije susreta Sabalenka, druga tenisačica svijeta. “Što se tiče izostanka rukovanja, to mogu razumjeti”, dodala je.