Srijeda, 28. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Svjetski skijaški kup

U slalom u Killington, ponovno naše najbolje skijašice u najboljih 15, pobjedu odnijela Anna Swen Larsson

Autor: Hina

27.11.2022. 21:04
U slalom u Killington, ponovno naše najbolje skijašice u najboljih 15, pobjedu odnijela Anna Swen Larsson

Foto: ReutersHrvatska skijašica Leona Popović bila je deveta, a Zrinka Ljutić petnaesta na trećem slalomu Svjetskog kupa koji se održao u američkom Killingtonu.


Malo je nedostajalo da obje hrvatske predstavnice ostanu na istim pozicijama gdje su bile i nakon prve vožnje u američkom zimovalištu. Popović je, čak štoviše, ostala na istoj, devetoj poziciji, dok je Ljutić napravila mali korak prema natrag te je skliznula s 14. na konačno 15. mjesto. No, u svakom slučaju, kreirale su novi dobar rezultat u jednoj slalomskoj utrci Svjetskog kupa.


Nakon prve vožnje ukupno je vodeća bila Amerikanka Mikaela Shiffrin koja je na kraju završila na petom mjestu, dok su pobjedu na kraju podijelile s istim vremenom, 1:42.97, Šveđanka Anna Swenn Larsson i Švicarka Wendy Holdener. Swenn Larsson je nakon prve vožnje bila peta, a Holdener druga.
Za pobjednicama je Popović imala 89 stotinki slabije vrijeme, dok je Ljutić ukupno zaostajala sekundu i 46 stotinki.


U redoslijedu slalomašica i dalje vodi Shiffrin s 245 bodova, dok Holdener ima 225. Leona Popović je odlična osma te ima 95 bodova, dok je Ljutić na diobi 13. mjesta i ima 52 boda.


U ukupnom redoslijedu vodi također Shiffrin (265) ispred Holdener (240). Popović je na 11. mjestu s 95 bodova, dok je Ljutić na diobi 15. mjesta s 52 boda.